Μέσω twitter…. απαντά η ΕΕ στα έξι πολεμικά πλοία της Τουρκίας!

Σε μια άνευ ουσιαστικής  σημασίας κίνηση προχώρησε απόψε η ΕΕ στα χωρικά ύδατα της οποίας η Τουρκια κάνει μπουλινγκ σε βάρος χώρας μέλους και σε βάρος  ευρωπαϊκών εταιριων.

Μπροστά στις προκλήσεις πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τοποθετήθηκε  μέσω twitter!

Δεν απάντησε με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή με  κοινή δήλωση  των ηγετών  ή με επιτόπια παρουσία ευρωπαϊκών πολεμικών αλλά μέσω twitter

«Καλώ την Τουρκία να αποφύγει τις απειλές ή τις ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της ΕΕ και αντί για αυτό να δεσμευθεί στις σχέσεις καλής γειτονιάς, ειρηνικής επίλυσης διαφορών και τον σεβασμό της εδαφικής κυριαρχίας», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Twitter.

Ασυγκίνητη η Τουρκία τα πολεμικά πλοία  της οποίας εξακολουθούν να παρεμποδίζουν την πορεία του πλωτού Ιταλικού γεωτρύπανου Saipem 12000 προς το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι οι Τούρκοι επικαλούνται λόγους ασφαλείας, γιατί συνεχίζονται στρατιωτικές ασκήσεις σκαφών τους στην περιοχή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η τουρκική NAVTEX, την οποία ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε παράνομη, λήγει στις 22 Φεβρουαρίου για τις ασκήσεις. «Με ψυχραιμία και συγκεκριμένο σχεδιασμό, γίνονται σε διπλωματικό επίπεδο οι ενέργειες της Λευκωσίας, με στόχο το γεωτρύπανο να συνεχίσει την πορεία του και να φθάσει στο τεμάχιο 3», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Τι πληρώνουμε Ελλάδα και Κύπρος!!


Αρέσει σε %d bloggers: