Δεν εγκρίνεται η δόση λόγω ακυβερνησίας στην Γερμανία! Για προαπαιτούμενα που δεν έκλεισαν μιλά η κυβέρνηση

Επιβεβαιώθηκε από ελληνικές κυβερνητικές πηγές ότι η εκταμίευση της υπό- δόσης των 5,7 δισ. ευρώ δεν θα αποφασιστεί στο σημερινό Eurogroup!

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να εκβιάσει αποφάσεις τους ΣτΕ  και την κοινωνία αποδίδει την καθυστέρηση  στην αναμονή για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Ελληνικό αλλά και στην μεγαλύτερη πρόοδος  που πρέπει να φανεί στην εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε βάρος  των δανειοληπτών.

Σύμφωνα  όμως με έκθεση που έχει στην κατοχή του το Bloomberg η Ελλάδα δεν αναμένεται να λάβει σήμερα στο Eurogroup την έγκριση για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ καθώς  τα κεφάλαια αυτά ενδέχεται να μην δοθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου και λόγω των καθυστερήσεων προγραμματισμού της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που πρέπει να δώσει «πράσινο φως» στην εκταμίευση.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg

Η Ελλάδα δεν αναμένεται να λάβει σήμερα την έγκριση για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ καθώς υπάρχουν ακόμα δυο εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με έκθεση που έχει στην κατοχή του το Bloomberg. Εκφράζεται, ωστόσο, αισιοδοξία ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες , καθώς οι συζητήσεις τώρα στρέφονται στο διακανονισμό με βάση τον οποίο θα τελειώσει η οκταετής περίοδος διασώσεων της χώρας.

Τα δυο θέματα που εκκρεμούν για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ αφορούν το Ελληνικό (αναμένεται η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ) και η πρόοδος στον τομέα των πλειστηριασμών. ΕΕ και Αθήνα ελπίζουν ότι τα θέματα θα έχουν διευθετηθεί πριν την επιστροφή των δανειστών στις 26 Φεβρουαρίου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι η δόση ίσως να μην είναι διαθέσιμη έως τα μέσα Μαρτίου εξαιτίας περιορισμών που σχετίζονται με την γερμανική επιτροπή προϋπολογισμού που θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση.


Αρέσει σε %d bloggers: