Τηλεφώνημα Ερντογάν στους στρατηγικούς συμμάχους της Συρίας που στέλνει στρατό στην Αφρίν!

Τηλεφωνική  διαδοχική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερτογαν με τους  ηγέτες και φυσικούς  στρατηγικούς σύμμαχους της Συρίας που στέλνει  στρατό στην Αφρίν για να  πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων!

Κύριο θέμα  ήταν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων στη βόρεια Συρία που στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τις διαρροές,  αρχικά Ερντογαν και Πουτιν και σε δεύτερο χρόνο Ερντογαν και Ροχανί   συζήτησαν σήμερα τηλεφωνικά τη διαδικασία εγκατάστασης νέων φυλακίων επιτήρησης -από την Συρία-  αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στη πόλη Ιντλίμπ  και την επαρχία Αφρίν της Συρίας

Από την Τουρκική πλευρά υπογραμμίστηκε  η σημασία της συνεργασίας στη μάχη εναντίον των «τρομοκρατικών» στοιχείων στην περιοχή.

Όμως οι Συριακές δυνάμεις  που  υποστηρίζονται και ειναι στρατηγικοί σύμμαχοι  με την Ρωσία και το Ιραν αναμένεται να βρεθούν απέναντι  στον Τούρκικο στρατό που έχει εισβάλει στην Συρια στα πλαίσια της επιχείρησης «κλάδος ελαίας» .

Οι χειρισμοί ειναι λεπτοί και το σημείο κρίσιμο καθώς οι τρεις χώρες εκτός από ένα  έντονα αντιαμερικανικό πνεύμα έχουν κοινά συμφέροντα στο Θέμα των Κούρδων  και θελουν  για αυτό τον λόγο την ακεραιότητα της Συρίας!

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν θα συναντηθούν σε δύο εβδομάδες στο Καζακστάν προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για μια σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη για το θέμα της Συρίας.

Το πρακτορείο Tass επικαλείται ως πηγή του τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.


Αρέσει σε %d bloggers: