Ο Erdogan απαιτεί με δικαστική απόφαση την απαγόρευση γραφήματος του Jo Di!

Η αναφορά στον Erdogan από το Jo di , είχε γίνει με αφορμή την επίθεση στην Άγκυρα, το 2015 και ανέφερε το τι φώναζαν οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν κατέβει στο δρόμο.

“Δολοφόνε Erdogan” φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο. O Erdogan   προσέφυγε σε δικαστήριο στη Κωνσταντινούπολης και ζητησε να κατεβεί η ανάρτηση μαζί με δεκάδες άλλες.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης στάλθηκε στον Jo di  από το twiiter. Σύμφωνα με  αυτήν απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων τόσο από αυτόν όσο κι από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.).

Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του).

Στην πραγματικότητα όμως το μονό που μπορεί να διατάξει το δικαστήριο  της Κωνσταντινούπολης ειναι Τουρκους πολίτες και να απαγορεύσει μια δημοσίευση στα όρια της Τουρκικής επικράτειας. Δεν έχει καμιά δικαιοδοσία και δεν μπορεί να έχει στον υπόλοιπο πλανήτη!

Ας μην μιλήσουμε για την σάτιρα σε βάρος ενός πολιτικού ή τέχνη ούτε για την ελευθερία διάδοσης ιδεών που προστατεύει  το Ελληνικό Σύνταγμα διοτι δεν τα ξέρουν αυτά οι Τούρκοι

Ακολουθεί  η Λίστα με τα απαγορευμένα  δημοσιεύματα  και η απόφαση από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης .

Αρέσει σε %d bloggers: