Δημοσκόπηση metron analysis

Ξεκαθαρίζουν  τα δεδομένα για την πρωτιά δεδομένου ότι η Δεξιά πολυκατοικία ειναι συσπειρωμένη  ενώ  το ποσοστό της ΧΑ,  της ένωσης Κεντρώων και του Καρατζαφέρη (Ελληνική Λύση), θα κρίνουν και το τελικό ποσοστό της ΝΔ. Το κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης για την ώρα  διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα 9,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου.

Στον αντίποδα,  ο ΣΥΡΙΖΑ  για να βγει πρώτο κόμμα πρέπει να  ¨πιάσει¨ το ποσοστό σχεδόν που έλαβε το 2015 κι αυτό σε μια στιγμή που  καταρρέει στην Βόρεια Ελλάδα λόγο των χειρισμών Τσιπρα-Κοτζια του στο θέμα των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό  34,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της metron Analysis που δημοσιοποιεί η εφημερίδα «Το Βήμα» αύριο Κυριακή.

Κάτω από το όριο του 3% και οι ΑΝΕΛ που υφίστανται κυβερνητική φθορά

Εις ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, φαίνεται οι εξελίξεις ευνοούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς 7 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι υπάρχει σκάνδαλο.

 Κόστος για το θέμα της Μακεδονίας έχει  και με το Κίνημα Αλλαγής που χάνει την τρίτη θέση  ενώ συνολικά η  έρευνα δείχνει  ενίσχυση της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλων εθνικιστικών κομμάτων.

Τέλος ΚΚΕ και ΛΑΕ φαίνεται να ηγούνται στην Αριστερά και στο αντιμνημόνιο συγκρατώντας συνολικά ένα ποσοστό που τείνει αγγίξει το 10%!

Αναλυτικά η εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis:

ΣΥΡΙΖΑ 25,2%
ΝΔ 34,9%
Χρυσή Αυγή 9,4%
Κίνημα Αλλαγής 8,4%
ΚΚΕ 7,0%
ΑΝΕΛ 2,5%
Ένωση Κεντρώων 3,0%
Λαϊκή Ενότητα 1,9 %
Εθνική Ενότητα 1,5%
Ελληνική Λύση 1,5%
Άλλο 4,7%


Αρέσει σε %d bloggers: