Επιστράτευση και αντίσταση στην Τουρκία προαναγγέλλει ο Ερντογάν από περιοχή που διεκδικούν οι Κουρδοι!

Για ενδεχόμενο επιστράτευσης και αντίστασης στην Τουρκία μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, σε ομιλία που έδωσε στην πόλη Kahramanmaras  της Τουρκίας που ειναι σε ακτίνα βολής από την Αφρίν της Συρίας,  όπου η στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»  λαμβάνει άσχημη τροπή είπε χαρακτηριστικά:

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία, και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας,  ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα».

 Ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μίλησε και για το «ένδοξο παρελθόν της οθωμανικής αυτοκρατορίας», λέγοντας με νόημα πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όταν κάποτε ήταν «18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πού φτάσαμε…»!

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου προκάλεσε πανικό στους πολίτες της περιοχής.  Λίγο μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο διαδίκτυο να ψάχνουν τα φύλλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης!

Αποτέλεσμα; Κατέρρευσε όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους!

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία για 35η ημέρα συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1.873 τρομοκράτες».

Μάλιστα, στον απόηχο των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα να έχουμε και πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία.


1 ping

  1. […] χθες Σάββατο ο Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη Kahramanmara  κοντά στα σύνορα με την Συρία, εντείνοντας το πολεμικό κλίμα στη χώρα του την ώρα που […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: