Πολεμική ομιλία Ερντογάν με τρομοκρατημένο ανήλικο κορίτσι που ήταν ντυμένο στρατιώτης! (video)

Στο προσυνέδριο του κόμματός του μίλησε χθες Σάββατο ο Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη Kahramanmara  κοντά στα σύνορα με την Συρία, εντείνοντας το πολεμικό κλίμα στη χώρα του την ώρα που η επιχείρηση «κλάδος ελιάς» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 Απαντώντας σε φωνές από το κοινό που ζήτησαν να πάνε να πολεμήσουν στην κοντινή Αφρίν ο Ερντρογαν απάντησε ότι τα φύλλα πορείας έχουν εκδοθεί αλλά  δεν χρειάζεται ακόμη καθώς στην Αφρίν εμπλέκεται τακτικός στρατός.

Παρόλα αυτά  κάλεσε τους πολίτες και τους συγγενείς τους να είναι σε «ετοιμότητα για πιθανή επιστράτευση», λέγοντας πως πρώτος αυτός θα πάρει το όπλο ανά χείρας «αν χρειαστεί». «Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και η ανάγκη δεν είναι άμεση», τόνισε μπροστά στο κοινό του.

Μάλιστα, τη στιγμή που μιλούσε, στελέχη του κόμματος ανέβασαν στο βήμα ένα ανήλικο κοριτσάκι που ήταν ντυμένο στρατιώτης, και καταγράφεται να κλαίει έντρομο μπροστά στις κάμερες. Η κίνηση αυτή του Τούρκου Προέδρου προκάλεσε αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με τον δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt που ανήκε στο δυναμικό της Zaman και τώρα είναι εξόριστος, να τη χαρακτηρίζει «αρρωστημένη».

Σύμφωνα με τον Bozkurt, το κοριτσάκι «είναι έτοιμο να γίνει μάρτυρας και να ταφεί με την τουρκική σημαία στην τσέπη της».

Οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά και τα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας που καλούσαν τους πολίτες να αν όντως έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας και  το πού παρουσιάζονται σε περίπτωση επιστράτευσης, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η σχετική πλατφόρμα ενημέρωσης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.Αρέσει σε %d bloggers: