Στην Ελλάδα των Μνημονιων του Τσίπρα δένουν με ιμάντες στα κρεβάτια άτομα με αυτισμό [vids, pics]

Φρίκη προκαλεί η είδηση της «έξωσης» 30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες ακατάλληλες δομές με κίνδυνο τη ζωή τους, όπως καταγγέλλουν γονείς. Οι εικόνες από το Λοιμωδών είναι σοκαριστικές.

Για ένα σύγχρονο, κρατικό Κωσταλέξι κάνει λόγο ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, Παναγιώτης Μπαλακτάρης. Ο κ. Μπαλακτάρης σχολιάζει τις εικόνες φρίκης με τους

δεμένους ασθενείς στις δομές ΑμεΑ που μεταφέρθηκαν μετά την έξωσή τους από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά. Εικόνες που έρχονται από το Λοιμωδών και πραγματικά προκαλούν σοκ.

«Δυστυχώς, η τωρινή κυβέρνηση πήρε μια κεντρική απόφαση να μεταφέρει άτομα τα οποία δεν πρέπει κανονικά να χάνουν την προσαρμογή τους και το περιβάλλον τους, η απότομη μετάβαση σε άλλο περιβάλλον μπορεί να τα σκοτώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε δύο ακατάλληλες, όπως αποδεικνύεται, δομές, στο παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αθήνας.
Δηλαδή στο πρώην λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα, και στο παράρτημα Μελισσίων. Φαίνεται, όμως, ότι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, η έλλειψη δυνατότητας χειρισμού αυτών των παιδιών από νοσηλευτές οι οποίοι δεν είναι το αντικείμενό τους αυτό αλλά είναι να προσέχουν ενδεχομένως άπορους, ηλικιωμένους ή άστεγους οδηγεί στην καταστολή με χάπια, οδηγεί στο δέσιμο με ιμάντες από τα κρεβάτια, οδηγεί γενικά σε εικόνες οι οποίες όχι μόνο μας γυρνάνε στον Μεσαίωνα αλλά φαίνεται ότι ζούμε κυριολεκτικά ένα σύγχρονο, κρατικό Κωσταλέξι«, καταγγέλλει στο newsit.gr ο κ. Μπαλακτάρης.
Οι εικόνες από το Λοιμωδών είναι ενδεικτικές…

ΛοιμωδώνΛοιμωδών

Ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης, μάλιστα, αφήνει αιχμές για το χειρισμό στο ζήτημα του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά από τις υπηρεσίες υγείας που οδήγησαν την κλινική σε παρακμή με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε έξωση δεκάδες άτομα με αυτισμό, εγκεγαλοπάθεια, νοητική στέρηση και άλλες χρόνιες παθήσεις.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μπαλακτάρης, οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που ζουν στα «κολαστήρια» της Αγίας Βαρβάρας και των Μελισσίων καταγγέλλουν ότι τα παιδιά τους ζουν δεμένα και ναρκωμένα εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου, νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο θα μπορούσε να χειριστεί τις παθήσεις τους.
«Τα δένουν στο κρεβάτι με καταστολή επειδή φοβούνται ότι μπορεί να βλάψουν τον εαυτό τους ή κάποιον άλλον. Γιατί είναι η πιο εύκολη λύση θεωρώντας ότι έτσι ξεμπερδεύουν από ένα βάρος. Τα παιδιά αυτά δεν είναι βάρος, είναι ευλογία και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όχι μόνο εμείς αλλά και το κράτος», καταλήγει ο κ. Μπαλακτάρης.
Ακούστε όσα συγκλονιστικά λέει ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Βροχή οι καταγγελίες για το Λοιμωδών
Την ίδοα ώρα, στο newsit.gr μίλησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οικογένεια», Γιώργος Γεωργούλας. Ο οποίος κάνει λόγο για συνθήκες εξαθλίωσης και επικίνδυνης διαβίωσης για τα παιδιά.
«Τα πετάξανε τα παιδιά στις παλιές εγκαταστάσεις στο Λοιμωδών. Δεν προαυλίζονται, το προσωπικό αποδεκατίστηκε. Στο Λοιμωδών δεν υπάρχει παθολόγος»…
Ακούστε όσα λέει αναλυτικά ο κ. Γεωργούλας
Πληροφοριες:  NEWSIT

 


Αρέσει σε %d bloggers: