Ποιες είναι οι κατηγορίες κατά των Ελλήνων στρατιωτικών! Στη δημοσιότητα η ταυτότητά τους

Ανταπόκριση από την  Αδριανούπολη για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Milliyet με τίτλο «Τέθηκαν υπό κράτηση οι δύο έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στα σύνορα» η οποία αναφέρει ότι πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών: του ανθυπολοχαγού, Άγγελου Μητρετόδη, και του λοχία, Δημήτρη Κουκλατζή με το εξής αιτιολογικό:

-Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης

-Υποψία διαφυγής

-Υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων

-Μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία

-Πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό

Επισημαίνεται ότι τόσο στην ιστοσελίδα της Milliyet όσο και σε αυτή της Hürriyet δημοσιεύονται φωτογραφίες από την προσαγωγή των στρατιωτών χωρίς όμως να φαίνονται πρόσωπα.

Τι γράφουν οι Τούρκοι για την “απολογία” όπως λένε των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν:

Δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Haber7.com το οποίο αναφέρει ότι “έγιναν γνωστές οι απολογίες των Ελλήνων στρατιωτών. Σύμφωνα με τις απολογίες τους, οι στρατιώτες δήλωσαν ότι άρχισαν να καταγράφουν πατημασιές στο χιόνι με τα κινητά τους προκειμένου να ενημερώσουν τους ανωτέρους τους και ότι έτσι πέρασαν στην τουρκική πλευρά.

Δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες ενώ το ρεπορτάζ συνοδεύεται από φωτογραφίες χωρίς όμως να διακρίνονται τα πρόσωπα των στρατιωτών”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο  Αναντολου  αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί κατασκοπίας και αποστολής αρχείων στους ανωτέρους τους μέσω κινητών.


Αρέσει σε %d bloggers: