Παγκόσμιο μποϋκοτάζ στην Τουρκία και τον Τουρισμό της καλούν οι Κούρδοι #DefendAfrin #BoycottTurkey

Η οργάνωση του κινήματος της κουρδικής ελευθερίας ζήτησε παγκόσμιο μποϊκοτάζ  στα τουρκικά αγαθά και τον τουρισμό της  Τουρκίας με στόχο να πληγεί  η οικονομία της χωρας, η οποία είναι η κινητήρια δύναμη του πολέμου ενάντια στους Κούρδους.

Η  οργάνωση  με γραπτή δήλωση αναφέρεται στην «φασιστική συμμαχία ΑΚΡ-ΜΗΡ-Εργκενεκόν ή οποία διεξάγει γενοκτονικό πόλεμο στο Κουρδιστάν.» Για τη χρηματοδότηση αυτού του πολέμου, η φασιστική συμμαχία ξοδεύει πολλά χρήματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από δύο κύριες πηγές.

Ο πρώτος οικονομικός πυλώνας του φασιστικού πολέμου είναι η παραγωγή η βιομηχανία και το εμπόριο,  το οποίο καλύπτει την εγχώρια ζήτηση και τις εξαγωγές στο εξωτερικό. Αυτή η οικονομική βάση βρίσκεται στα χέρια μιας χούφτας  μελών  της τουρκικής ελίτ που έχουν αναπτύξει σχέσεις με το φασιστικό καθεστώς για να κερδίσουν από τον πόλεμο.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η νεοφιλελεύθερη λεηλασία των κοινωνικών και κρατικών πόρων που γινεται για την προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων και ξένων επενδύσεων.

Τα προϊόντα που παράγονται στην Τουρκία πωλούνται κυρίως σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν. Το τουρκικό κράτος χρηματοδοτεί τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους με τα έσοδα και τα κέρδη που κερδίζει μέσω των αγαθών που καταναλώνονται στο Κουρδιστάν.

Ειδικά στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας και της βιομηχανίας τροφίμων, τα περισσότερα αγαθά πωλούνται στο Κουρδιστάν. Με αυτό το εισόδημα αγοράζονται όπλα και πυρομαχικά από άλλα κράτη, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται έναντι κούρδων παιδιών, γυναικών και νέων. Η εκμετάλλευση και η φθηνή αγορά φυσικών πόρων του Κουρδιστάν, ιδίως στο νότιο Κουρδιστάν, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση του πολέμου. Εν ολίγοις, ο αντι-Κουρδικός πόλεμος χθες στο Sur, Cîzre, Nusaybin, Şırnak, Shengal, Kirkuk και Kobanê και σήμερα στην Αφρίν και τα χρησιμοποιούμενα όπλα και πυρομαχικά πληρώνονται με χρήματα που δαπανώνται από τους Κούρδους  και τους Πόρους του Κουρδιστάν. «

Η επιτροπή ζητά  μποϋκοτάζ στην οικονομία της Τουρκίας, η οποία είναι η κινητήρια δύναμη του αντι-Κουρδικού πολέμου:

«Αναμφισβήτητα, ο λαός μας και στις τέσσερις περιοχές του Κουρδιστάν και οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, δίνουν έναν ισχυρό αγώνα ενάντια στο φασιστικό τουρκικό καθεστώς. Στον τομέα της αυτοάμυνας, το καθεστώς υφίσταται μεγάλη φθορά: Σε διεθνές επίπεδο και στον τομέα της αστικής κοινωνίας, έχει επιτευχθεί και η ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ωστόσο, υπάρχει μια περιοχή και ένα ευαίσθητο σημείο του τουρκικού κράτους που κάνει την εξουσία του στον πόλεμο. Δυστυχώς, δεν είμαστε οργανωμένοι σε αυτόν τον τομέα και δεν έχουμε κανένα μέσο δράσης για να αντιμετωπίσουμε το καθεστώς. Η οικονομία είναι η περιοχή που χρηματοδοτεί τον αντι-Κουρδικό και γενοκτονικό πόλεμο του καθεστώτος. Η οικονομία διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο, όπως ο κινητήρας ενός οχήματος. Με μια εξασθενημένη οικονομία, δεν θα είναι εύκολο για το καθεστώς να συνεχίσει τον πόλεμό του, γιατί η οικονομία είναι η κινητήρια δύναμη του.

Επομένως,  ενα μπουκοταζ που εξυπηρετεί συνειδητά την αποδυνάμωση της οικονομίας θα οδηγήσουν σε στρατηγικά αποτελέσματα σε αυτόν τον πόλεμο.

Η δήλωση της οργανωσης συνεχίζει:

«Το μεγαλύτερο χτύπημα που πρέπει να δοθεί στην πολεμική οικονομία είναι το μποϊκοτάρισμα όλων των αγαθών που παράγει το αποικιοκρατικό τουρκικό καθεστώς και εταιρείες, κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας, των τροφίμων, των κατασκευών και της κλωστοϋφαντουργίας. οι Κούρδοι και το Κουρδιστάν, θα αποδυναμώσουν την πολεμική οικονομία της Τουρκίας.

Ένας τέτοιος οργανωτικός προσανατολισμός και μποϊκοτάζ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποξένωση της ήδη ταραγμένης τουρκικής οικονομίας μέσω αλυσιδωτής αντίδρασης.

Η αποφυγή των τουρκικών τραπεζών και των πιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και η άρνηση διαπραγμάτευσης εμπορικών εταιρικών σχέσεων με τις τουρκικές εταιρείες θα παράγουν παρόμοια αποτελέσματα.Το μποϊκοτάζ δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις τουρκικές εταιρείες και το τουρκικό κράτος αλλά πρέπει να περιλαμβάνει και τα προϊόντα των συνεργαζόμενων εταιρειών.

Όταν οι ξένες εταιρείες αντιληφθούν ότι υφίστανται επιχειρηματικές σχέσεις με τα τουρκικά τις εταιρείες και το τουρκικό κράτος, θα επανεξετάσουν τις δραστηριότητές τους ».

BOYCOTT ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το μποϊκοτάζ θα πρέπει επίσης να γίνει και να συντονιστεί στο εξωτερικό,   συνεχίζει η ανακοίνωση

«Δεν πρέπει να συμμετέχουν μόνο οι Κούρδοι και οι γείτονες λαοί τους, αλλά και οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί Ευρωπαίοι φίλοι των Κούρδων στο μποϊκοτάζ.

Είναι πόλη σημαντικό να τονιστει πως η κυβέρνηση Ερντογάν, μέσω των σχέσεών της με την Ισλαμικό κρατος, την Αλ-Νούσα και την Αλ Κάιντα ή άλλες σαλαφιτικες ομάδες είναι υπεύθυνη όχι μόνο για τις σφαγές στη Μέση Ανατολή αλλά και για πολλές επιθέσεις και σφαγές σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Για το λόγο αυτό όλοι όσοι συμμετέχουν στο μποϊκοτάζ δεν θα απευθύνονται μόνο στις συμμορίες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , αλλά και την υπεράσπιση της ανθρωπότητας μέσω του μποϊκοτάζ.

Είναι πολύ σημαντικό το μποϊκοτάζ του τουρισμού να είναι αποτελεσματικό και ευρύ, διότι η Τουρκία καταβάλλει μεγάλο μέρος των δαπανών του φασιστικού πολέμου με τα τουριστικά έσοδα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να θεωρήσουμε αυτόν τον τομέα ως μια ουσιαστική συγκεκριμένη μάχη.

Ο κουρδικός λαός και οι φίλοι του έχουν την ευκαιρία, μέσω του μποϊκοτάζ των τουρκικών αγαθών και του τουρισμού στην Τουρκία, να αντιμετωπίσουν σοβαρό πλήγμα στη χρηματοδότηση του πολέμου. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στην πολεμική οικονομία του φασιστικού καθεστώτος. Εξαρτάται από κάθε αγορά. Εάν οι δράσεις συντονιστούν και οργανωθούν τόσο στο Κουρδιστάν όσο και στο εξωτερικό, θα έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Με αυτή την έννοια και για τους λόγους που διατυπώσαμε, εμείς ως KCK καλούμε τους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν, τους γειτονικούς λαούς και τους φίλους του κουρδικού λαού στο εξωτερικό να μποϊκοτάρουν τα καταναλωτικά αγαθά από την Τουρκία και να μην κάνουν διακοπές στην Τουρκία. Καλούμε τους ανθρώπους μας και τους φίλους μας να οργανώσουν ένα αντίστοιχο μποϊκοτάζ και ενέργειες εν προκειμένω ».


Αρέσει σε %d bloggers: