Ρατσιστικό παραλήρημα από τον Δαβάκη της ΝΔ: Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν

Αντιδράσεις προκαλούν οι ρατσιστικές δηλώσεις κατά των Ρομά από τον βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Άμυνας, Θανάση Δαβάκη.

Μιλώντας, στο πλαίσιο ενημερωτικής συγκέντρωσης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον Δήμο της Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς, ο κ. Δαβάκης, σε έντονο ύφος είπε «Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει.

Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης είπε «όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω.

Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

δείτε το video:

Η αντίδραση της ΝΔ για την ώρα ήταν να χαρακτηρίσει ακραίες τις δηλώσεις του βουλευτή με δήλωση που έκανε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη.

Αρέσει σε %d bloggers: