Εντολή για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας από το Βερολίνο

Μήνυμα για αποκλιμάκωση της έντασης έστειλε το Βερολίνο προς Αθήνας και Αγκυρα.

«Επί της αρχής, βεβαίως έχουμε ενδιαφέρον, πρώτον ως εταίροι στο ΝΑΤΟ και δεύτερον ως Ευρωπαίοι, να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες ή καλύτερα καθόλου εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας», απάντησε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, σε ερώτηση του ΑΠΕ για το αν το Βερολίνο ανησυχεί για την κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Υπήρξαν στο παρελθόν επανειλημμένα και απευθείας επαφές των κυβερνήσεων των δύο χωρών και αυτό ήταν συχνά μία δυνατότητα για την αποκλιμάκωση εντάσεων», συμπλήρωσε ο Ζάιμπερτ.

Πάντως, ο Γερμανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Αντεμπαρ επισήμανε σχετικά: «Η γενική αρχή της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι και τα προβλήματα μεταξύ δύο κρατών λύνονται καλύτερα με τον διάλογο. Η γενική αρχή ισχύει νομίζω και σε αυτήν την περίπτωση».

Σε ερώτηση για το αν το ζήτημα συζητήθηκε στη συνάντηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Τρίτη, η Αντεμπαρ επικαλέστηκε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα τής συνάντησης.

Πληρ: iefimerida.gr


Αρέσει σε %d bloggers: