Δικογραφία της ΕΛΑΣ για επεισόδια. Η ΕΚΤ ζητά να επεκταθούν οι πλειστηριασμοί

Διοικητική έρευνα διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι για τους πλειστηριασμούς έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18 στην Αθήνα, όπου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη της ΛΑΕ.
Η διερεύνηση της υπόθεσης διατάχθηκε για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε.

Παράλληλα διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια η οποία σχηματίζει δικογραφία για την υπόθεση και θα κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί και πολίτες, ενώ έχουν παραληφθεί από το σημείο

βίντεο και άλλο υλικό, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Λίγες ήμερες  πριν από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών,  η  πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί επισήμανε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα πρέπει να επεκταθούν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και να μην πραγματοποιούνται μόνο σε ορισμένες περιφέρειες.

Τα NPLs, που δημιουργούν προσκόμματα στην ανάπτυξη και, αποτελούν τον πιο αδύναμο κρίκο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά δεν είναι ζήτημα μόνο των τραπεζών και των εποπτικών μηχανισμών. Χρειάζεται, όπως είπε, να βρεθούν στο επίκεντρο μιας προσπάθειας ενίσχυσης του νομικού και δικαστικού πλαισίου για την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.


Αρέσει σε %d bloggers: