Φύλλο πορείας για τους διοικητές των δύο ελλήνων στρατιωτικών

 Φύλλο πορείας για άλλο πόστο παίρνουν ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», στις οποίες ανήκουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις Φυλακές Αδριανούπολης.

Όπως γράφει το in.gr, επικαλουμενο το on alertcπαρότι σε πρώτο χρόνο, και ενώ τα γεγονότα στην Αδριανούπολη «έτρεχαν», αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέξοδα προεξοφλούσαν ότι οι εν εξελίξει κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών θα συμπαρέσυραν και τους δύο ανώτατους αξιωματικούς, τον υποστράτηγοΔημήτριο Μπονώρα και τον Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο, που έως και χθες το απόγευμα ήταν επικεφαλής των δυο κρίσιμων σχηματισμών, οδηγώντας τους στην έξοδο από το στράτευμα. Αυτή η εκδοχή ωστόσο δεν απηχούσε σε καμία περίπτωση τις προθέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι, ο υποστράτηγος Μπονώρας, από τη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου θα αναλάβει πόστο στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με πιθανότερη την αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Από την άλλη, ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα αφήσει τη διοίκηση της 3ης Mηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» και θα αναλάβει τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.


Αρέσει σε %d bloggers: