Χάνει ο ευρωπαϊστής Αγοραστός τα ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Βρήκαν οι ξένοι  στην χώρα  μας ευρωπαϊστές και  μας κάνουν ότι θελουν!

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας επί της ουσίας της καταργείται και τμήματα συγχωνεύονται με το Πανεπιστήμιο για να γίνει “λογιστική εξοικονόμηση πόρων”.    Είκοσι Τμήματα ΤΕΙ σε όλες τις πόλεις που λειτουργεί το Πανεπιστήμιο διακόπτουν τη λειτουργία τους.

Το βλαπτικό σχέδιο για την Θεσσαλία  πηγάζει από τις απαιτήσεις των δανειστών και επιβάλλεται  στην κυβέρνηση  με τους  ευρωπαϊστές στην Θεσσαλία  ανήμπορους να ψελλίσουν έστω και ένα υποτυπώδες ΟΧΙ.

Ανήμπορος να αντιδρασει  και ο ευρωπαϊστής περιφερειάρχης  κ. Αγοραστός προβαίνει σε δηλώσεις που δειχνουν την δυσφορία του  μεν,  άλλα που στην ουσία δεν στρέφονται  κατά κανενός -και ειδικότερα- Ευρωπαίου.

Στην δήλωση του ο  περιφερειάρχης  Θεσσαλίας αναφέρει:

«Η τεχνολογική επιστήμη αντί να ενισχύεται, εξοβελίζεται»

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κάθετα αντίθετη στην προωθούμενη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο και με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται, καθώς στόχος του Υπουργείου δεν είναι η αναβάθμιση, αλλά η λογιστική εξοικονόμηση πόρων μέσω επί της ουσίας της κατάργησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η κατάργηση των ΤΕΙ αποτελεί εντελώς άστοχη ενέργεια, αφού παντού στην Ευρώπη υπάρχει τεχνολογική εκπαίδευση και για τη χώρα μας που αναζητά παραγωγικό μοντέλο, η εφαρμοσμένη τεχνολογική επιστήμη αντί να ενισχύεται, εξοβελίζεται. Είμαστε αντίθετοι στον σχεδιασμό που προβλέπει την κατάργηση νευραλγικών τμημάτων ΤΕΙ.

Η συγχώνευση των ΤΕΙ της Αττικής για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αφορούσε μόνον ΤΕΙ, ενώ εδώ πρόκειται επί της ουσίας για την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Και όλα αυτά ενώ ως Περιφέρεια έχουμε επενδύσει 11,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των σχολών αυτών με νέες κτιριακές υποδομές και με την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για τα εργαστήρια στα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, τα οποία κινδυνεύουν να απαξιωθούν.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δώσαμε αγώνες μαζί και με άλλους φορείς όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσουμε και να διατηρήσουμε τη λειτουργία των τμημάτων ΤΕΙ σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη λειτουργία και διατήρηση των τμημάτων των ΤΕΙ και ΑΕΙ σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας.

Να μην καταργηθεί κανένα τμήμα από τα Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα και να μην αντιμετωπίζετε την εκπαίδευση σαν αυτό που σας συμφέρει να είναι, αλλά σαν αυτό που της αξίζει να γίνει» καταλήγει ο κ. Αγοραστός.


Αρέσει σε %d bloggers: