Ούτε στην Καλαμπάκα, ούτε πουθενά…

Πανό στους βράχους των Μετεώρων, με σύνθημα «Κάτω ο φασισμός» αναρτήθηκε σήμερα με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη Κασιδιάρη και μελών της Χ.Α. στην Καλαμπάκα.

Το θέμα συζητείται τις τελευταίες ημέρες στην Καλαμπάκα, ενώ συλλογικότητες και δημοτικές παρατάξεις έχουν εκδώσει ανακοινώσεις κατά της επικείμενης επίσκεψης, θυμίζοντας την ιστορία της πόλης. Επικαλούνται την πυρπόληση της Καλαμπάκας τον Οκτώβριο του 1943 από τους Ναζί κατακτητές και επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατό αυτή η πόλη να αδιαφορεί ή να ανέχεται επισκέψεις των ιδεολογικών τους συνεχιστών. Παρότι δε, ζητήθηκε να τοποθετηθεί το δημοτικό συμβούλιο για το όλο θέμα, εντούτοις, η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε σε σύγκληση του Συμβουλίου.

Μετέωρα για Όλους

Ανακοίνωση κατά της επίσκεψης εξέδωσε η κίνηση πολιτών «Μετέωρα για Όλους», στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Όσοι έχουν την ελάχιστη γνώση της τοπικής ιστορίας και των μαρτυρίων που τράβηξε η πόλη μας θα αγανακτήσουν με την έλευση των νεοναζιστών στην πόλη μας.

Όσοι έχουν την ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα και το ρόλο της Χρυσής Αυγής σαν το δολοφονικό δεκανίκι ενός συστήματος που  το μόνο που υπόσχεται είναι φτώχια, πόλεμοι και πισωγύρισμα σ’ έναν κοινωνικό μεσαίωνα χωρίς δικαιώματα, θ’ αντιδράσουν.

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες, τις πολιτικές παρατάξεις, τους συλλόγους και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας να καταδικάσουν την παρουσία της φασιστικής οργάνωσης στην πόλη μας και να διερευνήσουν την πιθανότητα μιας συγκέντρωσης – πορείας που θα υπερασπίζει τις δημοκρατικές παραδόσεις μας.

ΟΥΤΕ στη ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Κίνηση Πολιτών ΜΕΤΕΩΡΑ για ΟΛΟΥΣ.»

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Καλαμπάκας. Αναλυτικά:     «Οι φασίστες δεν έχουν καμιά θέση στην πόλη μας

Με αφορμή τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας καλούμε τον λαό της Καλαμπάκας και του Νομού Τρικάλων γενικότερα να απομονώσει τα ναζιστικά φασιστικά αποβράσματα.

Οι φασίστες δεν έχουν καμιά θέση στην πόλη μας και η συγκέντρωσή τους αποτελεί πρόκληση σε ένα τόπο όπου ο λαός και η νεολαία έχυσαν το αίμα τους παλεύοντας μέσα από το ΕΑΜικό κίνημα τους ναζί καταχτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους των οποίων τιμητές και επίδοξοι απόγονοι είναι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Οι εγκληματικές τους ενέργειες ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές, ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι ούτε μια, ούτε δυο. Κάθε μέρα συνεχίζουν. Αποθρασύνονται από την πολύμορφη στήριξη που τους παρέχει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγάλα συμφέροντα που τους γέννησαν και τους θρέφουν για να το στηρίζουν και να επιτίθενται σε όσους σηκώνουν κεφάλι ενάντιά του.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, φτωχός αγρότης – επαγγελματίας και νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τον λαϊκισμό, την κούφια αντιμνημονιακή ρητορεία και τη δήθεν αντιπολιτευτική ταχτική της Χ.Α. Πίσω από αυτά βρίσκονται η στήριξή της στο άδικο και εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που έχει οδηγήσει το λαό και της νεολαία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κάνουμε πράξη τα λόγια του ποιητή: Το φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

ΕΡΤ


Αρέσει σε %d bloggers: