Οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ σφυρίζουν αδιάφορα για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Στηριξη με 3 δις στην Τουρκία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντενμπεργκ, ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να πάρει θέση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ΝΑΤΟ απέναντι στην Τουρκία για τις δράσεις της σε Συρία και Ιράκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu, ο Γ. Στόλντενμπεργκ ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να εμπλακεί στην υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον

Έβρο και κρατούνται από τις τουρκικές αρχές. Ερωτηθείς για την υπόθεση αρκέστηκε να δηλώσει ότι «η λύση του θέματος εναπόκειται στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Την ιδια στιγμη η ΕΕ δίνει  3 δις  ευρω στην Τουρκία ως πρόσθετη χρηματοδότηση για τους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, από σήμερα η Επιτροπή δρομολογεί την καταβολή της δεύτερης δόσης της «Διευκόλυνσης» για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, όπως προβλέπεται στη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.Αρέσει σε %d bloggers: