Βίντεο των 8 στρατιωτικών του πραξικοπήματος δημοσίευσε η Τουρκία για να κάνει παζάρι με τους 2 Έλληνες!

Η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 στην Τουρκία συνέβη κατά τις βραδυνές ώρες της 15ης Ιουλίου και πρώτες πρωινές της 16ης Ιουλίου του 2016, και διήρκεσε για αρκετές ώρες έως ότου πριν το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου είχε πλέον διαπιστωθεί πως είχε αποτύχει οριστικά. Η ενέργεια φέρεται σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση να είχε ενορχηστρωθεί από ομάδα στρατιωτικών εντός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απόπειρα προκάλεσε υλικές ζημιές, 265 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Στην Άγκυρα , το τουρκικό Κοινοβούλιο και το Προεδρικό Μέγαρο βομβαρδίστηκαν. Πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά σε μεγάλα αεροδρόμια στην Άγκυρα και την

Κωνσταντινούπολη.

Το βίντεο εικονίζει ομάδα ενστόλων, οι περισσότεροι εκ των οποίων κρατούν πιστόλια, να κατεβαίνει σκάλες σε μία στρατιωτική εγκατάσταση τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου 2016, ενώ κατέρρεε η απόπειρα ανατροπής του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ακολουθούν διάφορα πλάνα από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας να ανακαταλάβουν το στρατόπεδο, το ίδιο πρωί.

δείτε το video:

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν εκδικαστεί το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών. Πριν δύο μήνες ο τούρκος υφυπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε την Αθήνα και παρέδωσε στον υπουργό Σταύρο Κοντονή νέα στοιχεία για τους οκτώ αξιωματικούς.

Η Άγκυρα ζητά την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, καθώς υποστηρίζει ότι εμπλέκονταν ενεργά στο πραξικόπημα. Οι αξιωματικοί έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο το πρωί μετά τις συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει τελεσίδικα ότι οι οκτώ δεν δύναται να εκδοθούν στην πατρίδα τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια και να μην λάβουν δίκαιη δίκη. Όμως η δημοσιοποίηση του video ίσως αλλάζει τα δεδομένα καθώς ειναι άλλο η χορήγηση ασύλου και άλλο  να υποθάλπτεις πραξικοπηματίες.

Είναι  πάντως προφανές ότι οι Τούρκοι δεν δημοσιοποίησαν τυχαία το βίντεο και είναι η πρώτη φορά που τόσο ανοιχτά βάζουν στο ίδιο “κάδρο” τους 8 δικούς τους με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.

Πρόκειται για ανατολικό παζάρι.   Με την δημοσιοποίηση του video δεν ζητούν ανοιχτά ανταλλαγή αλλά θελουν να εκμαιευόσουν αλλαγή στάσης της Ελληνικής δικαιοσύνης κλείνοντας το μάτι προς την Ελληνική πλευρά υπονοώντας ότι αντίστοιχη στάση θα κρατήσουν και οι Τούρκοι δικαστές στο θέμα των 2 Έλληνων.Αρέσει σε %d bloggers: