Πετρακος: Η χώρα χρειάζεται μία επενδυτική έκρηξη Αυτό γινεται μόνο με δημόσιες τράπεζες και εθνικό νόμισμα!

Η χώρα χρειάζεται μία επενδυτική έκρηξη αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται διαθέσιμο εισόδημα που θα τονώσει την ζήτηση αλλά για να βρεθεί αυτό το εισόδημα προϋπόθεση είναι η ακύρωση της λιτότητας, τουτέστιν των μνημονίων.

Αυτό τόνισε από την Καρδίτσα ο πρώην βουλευτής της ΛΑΕ κ. Θανάσης Πετράκος, κατηγορώντας παράλληλα κυβέρνηση Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής, ότι έχουν ήδη υπογράψει την συνέχιση των μνημονίων και αποκρύπτουν την αλήθεια από τον κόσμο.

Επίσης σημείωσε πως ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δημόσιες τράπεζες, αλλά για να συμβεί αυτό δεν μπορεί να είσαι δεσμευμένος με το δημοσιονομικό σύστημα του ευρώ, άρα, υπογράμμισε η λύση είναι το εθνικό νόμισμα.

Ειδικότατα τις τράπεζες αξίζει να σημειώσουμε ότι χαρακτήρισε την Τρίτη ανακεφαλαιοποίηση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών που το κατήγγειλε μόνο η ΛΑΕ.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net με τις δηλώσεις του Κου Πετράκου:

Πιο αναλυτικά σε σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα ο κ. Πετράκος, συνοδευόμενος από τοπικά μέλη της ΛΑ.Ε., αναφέρθηκε αρχικά στην κραυγή αγωνίας για το μέλλον και την επιβίωσή τους, που εξέφρασαν τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι αγρότες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά, όπου και ήταν καλεσμένος. Μίλησε για αθρόες ελληνοποιήσεις, για κόστος παραγωγής που έχει φτάσει στα ύψη, για καρτέλ του γάλακτος που τους τσακίζει και γενικότερα για μία δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Ακολούθως τόνισε ότι στις εκλογές, που θα γίνουν το αργότερο σε 13-14 μήνες, το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ότι τελειώνει το μνημόνιο. Δεν τελειώνει κανένα μνημόνιο, είπε χαρακτηριστικά, απλά τελειώνει η τριετής δανειακή σύμβαση που υπεγράφη μαζί με το μνημόνιο. Δεν βγαίνουμε, είπε, από κανένα μνημόνιο γιατί δεν καταργείται κανένας μνημονιακός νόμος, γιατί η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη για επέκταση του 3ου μνημονίου για άλλα τέσσερα χρόνια, αφού έχει υπογράψει να έχει το συγκεκριμένο διάστημα 3,5% πρωτογενή πλεόνασμα, γιατί θα έχουμε μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, ένταση των ιδιωτικοποιήσεων και 130.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2022.

Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά, συνέχισε, αλλά έχουμε και επέκταση της επιτήρησης μέχρι το 2060, με υψηλά πάλι πλεονάσματα της τάξεως του 2%. Επίσης, τόνισε τα κόμματα που το ψήφισαν αναγνωρίζουν όλο το δημόσιο χρέος, που πρέπει να πληρώνεται πλήρως και εγκαίρως, όπως ψήφισε στην περίφημη συμφωνία ο κ. Τσίπρας.

Το χρέος αυτό, συνέχισε, όπως έχουν παραδεχθεί και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και το έλεγε και ο κ. Τσίπρας πριν αναλάβει την εξουσία, δεν μας ανήκει αφού τα δάνεια του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου πάρθηκαν για να σωθούν ξένες τράπεζες.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του χαρακτήρισε τα αποτελέσματα όλων αυτών τραγικά και έφερε ως παράδειγμα την μείωση της κατανάλωσης ακόμα και σε τρόφιμα. Και πρόσθεσε ότι η τσέπη του καταναλωτή δείχνει εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που λέει η κυβέρνηση.

Ακολούθως ο κ. Πετράκος είπε ότι την εποχή της κρίσης καταρρίπτονται και οι μύθοι. Καταρρίφθηκε, τόνισε ο μύθος ότι στο ευρώ είμαστε προστατευμένοι γιατί με το ευρώ χρεοκόπησε η χώρα, όπως και ότι είμαστε προστατευμένοι με το να είμαστε στο ΝΑΤΟ καθώς τόσο η Αμερική όσο και η Γερμανία, στα τελευταία επεισόδια με την Τουρκία παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Η κατάρρευση των μύθων, συνέχισε, αποδεικνύει ότι και η συνέχιση της ίδια ρότας δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί μόνο σε μια κατάσταση της οικονομίας που θα είναι σχεδόν σε κώμα με πουλημένη όλη την δημόσια υπηρεσία.

Σημείωσε ότι πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα ζήσουμε μία έξαρση λαϊκισμού από την κυβέρνηση την ΝΔ και την κ. Γεννηματά που ήδη είναι δεσμευμένοι να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική και κάλεσε όλες τις αριστερές και προοδευτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, να συγκροτήσουν ένα πλατύ λαϊκό, πολιτικό, κοινωνικό και εκλογικό μέτωπο για να μπορέσει να βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα που θα ηγείται, αν εκλεγεί κάποιος εξ αυτών.

Π.Κ. via karditsalive.net


Αρέσει σε %d bloggers: