Οι Ευρωπαϊστές με τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ μας παίρνουν τα σπίτια στα συμβολαιογραφεία! (video)

Νέα  επίθεση με χημικά και γκλομπς, δέχθηκαν και σήμερα Τετάρτη 21/03/2018, οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ακόμα και οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς από τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ, στην συγκέντρωση στο συμβολαιογραφείο της Σκουφά 77, που είχε εξαγγείλει και διοργανώσει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε).

 Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης  Λάππας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να ανέβουν στο συμβολαιογραφείο και να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς  και  οι αστυνομικοί τούς απέτρεψαν, κάνοντας χρήση χημικών.

Η ΛΑΕ με το  Κίνημα «δεν πληρώνω» ,και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσαν το «παρών» έξω από το συμβολαιογραφείο, στο οποίο ήταν προγραμματισμένος μεταξύ άλλων, ο πλειστηριασμός δύο ακινήτων.

Ανακοίνωση της ΛΑΕ:

«Μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που γίνονται σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιούνται δύο πλειστηριασμοί στο συμβολαιογραφείο της οδού Σκουφά 77. Στο ίδιο συμβολαιογραφείο, υπενθυμίζουμε, βρίσκεται σε αναστολή πλειστηριασμός α’ κατοικίας για διαμέρισμα 91,9 τ.μ. (σε αναστολή και όχι ματαίωση!)», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της.

Συνεχίζοντας η ΛΑΕ τονίζει «επειδή ο εντολοδόχος των τραπεζών, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς, κ. Γιώργος Ρούσκας παραπληροφορεί, επισυνάπτουμε τα δημόσια έγγραφα που καταμαρτυρούν ότι οι εν λόγω δύο πλειστηριασμοί αφορούν: ημιυπόγειο (48 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, το επιτασσόμενο ποσό στις 50.000 ευρώ και τη συνολική απαίτηση στις 233.629 ευρώ και οικόπεδο 500 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ και το επιτασσόμενο ποσό στις 40.000 ευρώ».

Καταλήγοντας η ΛΑΕ προσθέτει: «Έχουμε, κ. Ρούσκα, διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο συμφέρον. Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι οι ζωές και η υπεράσπιση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Για εσάς δημόσιο συμφέρον είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών. Δεν θα σας περάσει!».

 Δηλώσεις Λαφαζάνη:

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του κατήγγειλε το γεγονός, ότι «αυτή η κυβέρνηση κυβερνά, πλέον, μόνο με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο, τις συλλήψεις και τις δίκες αγωνιστών». Τόνισε ότι την Πέμπτη 10:30 το πρωί μαζί με τον Δ. Στρατούλη θα καταθέσουν μετά από σχετική κλήση για τους παράνομους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τους οποίους έχει υποβληθεί μήνυση, ενώ κατήγγειλε τον Πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας-Πειραιά Γ. Ρούσκα ότι «κρύβει τα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς και δίνει στην δημοσιότητα κατασκευασμένα δεδομένα και ψεύτικες ανακοινώσεις».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα ανατραπεί από ένα ευρύτατο λαϊκό κίνημα, του οποίου σπινθήρας θα είναι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών».

Θεσαλλονίκη

Κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης κατευθύνθηκαν από την Ίωνος Δραγούμη προς την Τσιμισκή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από άλλο συμβολαιογραφικό γραφείο, καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος σε γραφείο στην Κουντουριώτου 8.


Αρέσει σε %d bloggers: