Πρωτοφανής ανεργια λόγω του ευρώ στην Ελλάδα αγγίζει το 27,5% σύμφωνα με την ΓΣΕΕ

Κάποτε ζούσαμε σε μια ωραία δημοκρατική χώρα που σέβονταν όλοι οι γείτονες, είχαμε δουλειές και ευκαιρίες για προκοπή! Μετά ήρθαν οι ευρωπαϊστές και η χώρα πήγε στράφι


Το  ασύλληπτο 27,5% αγγίζει  σήμερα η πραγματική ανεργία  στην Ελλάδα του ευρό σύμφωνα με  εκτιμήσεις στις οποίες καταλήγει η έκθεση του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημο ποσοστό της ΕΛΣΤΑΤ  ειναι στο 21% ενώ αποκλιμάκωση της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα προβλέπεται μετά το 2026.

Από τα ευρήματα της έκθεσης  συγκλονιστική ειναι η διαπίστωση ότι το ΑΕΠ της χώρας σημειώνει στασιμότητα  την τελευταία 5ετία. Από το 2013 και μετά είναι σταθερό αντίθετα με την Κύπρο και την Πορτογαλία όπου καταγράφει ανοδική πορεία.

Ο διευθυντής του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ κ. Γιώργος Αργείτης τόνισε η μερική απασχόληση έφθασε στο 54,9% από 21% που ήταν το 2009 και αποτελεί «μηχανισμό λιτότητας» για τους εργαζόμενους. Μέσω της μερικής απασχόλησης μειώνεται ο μισθός κατά 50% συμπαρασύροντας και την αγοραστική δύναμη.

Συμπερασματικά η έκθεση θεωρεί αβέβαιη και εύθραυστη την οικονομία της χώρας για τα επόμενα χρόνια λόγω των δημοσιονομικών δεσμεύσεων και της οριακής ανόδου των εξαγωγών καθώς και της συνεχιζόμενης μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.


Αρέσει σε %d bloggers: