Εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν που μιλά για τεχνητά σύνορα: Θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία

Χωρίς την παραμικρή διάθεση να ρίξει τους τόνους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε για μία ακόμη φορά ρητορική μίσους και ακραίου φανατισμού, δίνοντας ρεσιτάλ παραληρήματος δίχως τέλος και προς πάσα κατεύθυνση – Υπό τον πλήρη έλεγχο του τουρκικού στρατού το Αφρίν

Μιλώντας λοιπόν στη Σαμψούντα, μπροστά σε συγκεντρωμένο πλήθος που παραληρούσε, ο «Σουλτάνος» έκανε επίδειξη της μεγαλομανίας του, κάνοντας λόγιο για «μεγάλη και ισχυρή Τουρκία» που «για να οικοδομήσουμε, αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές ή θα πάρουμε ζωές».

Παράλληλα, ο Ερντογάν, μετά την κατάληψη του Αφρίν, δεν δίστασε να απειλήσει ξανά με νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να ακουστούν οι ιαχές πολέμου ως τα πέρατα της Δύσης. Το όραμά του μάλιστα για τη μεγάλη, όπως την ονειρεύεται

Τουρκία, απαιτεί… αιματοκύλισμα.

«Τη μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος λίγες μόλις ώρες μετά την χλιαρή καταδίκη της ΕΕ για τις ενέργειές του σε Συρία και… Ελλάδα, ορμώμενος από την πρόσφατη κατάληψη της περιοχής του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους συμμάχους τους, Σύρους αντάρτες.

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, για να καταλήξει:

«Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε».

 


Αρέσει σε %d bloggers: