Αγωγή Καραλαριώτου κατά του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη-Αγωνία για το χρίσμα της αποδίδει ο ίδιο

Απροσδόκητη πόλωση στα δημοτικά πράγματα της Λάρισας. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρένα Καραλαριώτου κατέθεσε αγωγή κατά του Δημάρχου Λαρισαίων για συκοφαντική δυσφήμιση και διεκδικεί 100.000 ευρώ.

Η συκοφαντική δυσφήμιση, σύμφωνα με την αγωγή, αφορά τη φράση του δημάρχου προς την κα Καραλαριώτου, στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, «..Το 2014 και το 2015 όταν το πόθεν έσχες σας έμεινε ανοιχτό, εμείς δεν είπαμε κουβέντα για τίποτα. Και δεν θα μιλήσουμε ποτέ για τέτοια πράγματα. Και ξέρετε γιατί; γιατί δεν είμαστε ίδιοι…»

Η κα Καραλαριώτου μάλιστα τονίζει πως η συμπεριφορά του Δημάρχου «στοχεύει στην αναχαίτιση της δυναμικής και της δημοφιλίας της ως βασική(σύμφωνα με την αίσθηση της πλειοψηφίας των πολιτών) ως βασικής διεκδικήτριας του δημαρχιακού

θώκου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, πλαισιωμένος απο τους αντιδημάρχους του και βασικούς του συνεργάτες, παραχώρησε σήμερα έκτακτη συνέντευξη τύπου και μίλησε για «νέα ήθη στο Δήμο και για μια πρωτόγνωρη εξέλιξη στα χρονικά του Δήμου». Μάλιστα σημείωσε πως η εξέλιξη αυτή ναρκοθετεί το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο, δυναμιτίζει τη συναίνεση και τη συνεργασία για τα ζητήματα της πόλης και καtά συνέπεια ναρκοθετεί το συμφέρον της…»

Ο κ. Καλογιάννης απέδωσε τη μορφή της αντιπολιτευτικής στάσης της κας Καραλαριώτου στο δημοτικό συμβούλιο( με αποκορύφωμα την τελευταία εξέλιξη)στις προσωπικές της ανασφάλειες για τις επόμενες εκλογές, προκειμένου να κατοχυρώσει τη θέση της υποψήφιας δημάρχου.
Και κατέληξε: «Tης εύχομαι τα καλύτερα, αλλά να ξέρει ότι αυτό θα της το καταλογίσουν οι πολίτες».
Στο μεταξύ έφτασε πριν από λίγη ώρα απάντηση της κας Καραλαριώρου στη συνέντευξη του δημάρχου στην οποία τονίζεται: «…Ο κ. Καλογιάννης προσπαθεί άκομψα να δημιουργήσει τοξικό πολιτικό περιβάλλον γιατί φοβάται την κρίση των Λαρισαίων πολιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Γιατί φοβάται την παράταξη μας και εμένα προσωπικά.

Τα «νέα ήθη και έθιμα» για τα οποία κάνει λόγο ο κ. Καλογιάννης αφορούν την εντύπωσή του πως μπορεί να συκοφαντεί τον πολιτικό του αντίπαλο με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες. Ίσως και αυτό να εμπεριέχεται στο περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».
Δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν δέχομαι κανέναν ηθικό ή πολιτικό συμψηφισμό ή συμβιβασμό , όπως ενδεχομένως έχει συνηθίσει στο παρελθόν ο κ.Καλογιαννης , όταν προσβάλλεται η προσωπικότητά μου και όταν βάλλεται η αλήθεια. Περιμένω από τον κ. Καλογιάννη την δημόσια συγνώμη του, για μια ακόμη φορά…»

ΕΡΤ


Αρέσει σε %d bloggers: