Χωρίς αγροτες και μόνο με επισήμους γιόρτασε ο περιφερειάρχης το Κιλελερ!

Γύρισαν την πλάτη οι αγροτες στην  γιορτή που διοργάνωσε ο επί οχταετία  περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κ Αγοραστός για την επέτειο  της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων στο Κιλελέρ.

Η  ηχηρή και διαρκής  απουσία της περιφέρειας από τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων σε  θέματα όπως η Φέτα και το γάλα, οι τιμές παράγωγου, τα χρεη και πλειστηριασμοί, το κόστος πετρελαίου, το σκληρό ευρώ που οδηγεί σε αφανισμό την παραγωγή, έχει το τίμημα της καθώς, οδήγησε  σε ηχηρή απουσίατου σύνολου του αγροτικού κόσμου από την γιορτή που διοργάνωσε ο περιφερειάρχης  για την εξέγερση.

Τελικά η γιορτή έλαβε χώρα με ελάχιστους αγροτες αλλά μερικές δεκάδες επισήμους κάτω από την τέντα!

Μάλιστα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, κ. Κόκκαλης ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση ζήτησε απ’ όλες τις πλευρές «να κάνουν την αυτοκριτική τους», να θυμηθούν την εποχή που ο εορτασμός του Κιλελέρ θύμιζε σε όγκο την ιστορική εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και να αναρωτηθούν γιατί σήμερα εδώ, κάτω από τη βαριά σκιά του  μνημείου Θεσσαλού Αγρότη, του Μίμη Γεντέκου, οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι εκπρόσωποι φορέων είναι περισσότεροι από τους αγρότες».

Παριστάμενοι ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτα Βράντζα, της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Μπουκώρος, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας και  ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος

Στο λόγο του ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για την απουσία της αγροτιάς από την εκδήλωση.

Μιλώντας ως πολιτικός σε γιορτή  θα πει  ότι δεν πρέπει  οι πολιτικοί να θυμούνται τους αγροτες μόνο σε γιορτές, τελετές κι όταν πλησιάζουν οι εκλογές… άλλα στο χωράφι και στη στάνη.

Κάπως αργά βέβαια


Αρέσει σε %d bloggers: