Αποκάλυψη! Τσαμπουκάδες Ερντογάν για την Κυπριακή ΑΟΖ μπροστά στο πολιτικό νηπιαγωγείο της ΕΕ!

Στην Βάρνα την  Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 έγινε Σύνοδος Ε.Ε. – Τουρκίας .

Έξι ημέρες μετά  έρχονται  στο φως νέες αποκαλύψεις για το τι ειπώθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν   προς τους κ.κ Τουσκ και Γιούνκερ.  Ο πρόεδρος της Τουρκίας επίλεξε να κάνει  «τσαμπουκάδες» στην Κυπριακή ΑΟΖ ακόμη και  μπροστά στο πολιτικό  νηπιαγωγείο της ΕΕ.

Ποια ήταν η δήλωση του «Σουλτάνου» που άναψε «φωτιές» και άφησε άφωνους τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;

«Με λύση ή χωρίς λύση οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν μερίδιο στους υδρογονάνθρακες».

Το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ  έθεσαν τόσο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν,  προχώρησε σε μία σύντομη, ωστόσο, προκλητική απάντηση.

«Με λύση ή χωρίς λύση οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν μερίδιο στους υδρογονάνθρακες».

Βεβαίως ο Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο να σταματήσει τις προκλητικές αυτές ενέργειες. Υπέδειξε δε στον Ερντογάν πως εάν το Κυπριακό επιλυθεί, τότε η Τουρκία θα έχει οφέλη.

Από την όλη τοποθέτηση του  Ερντογάν  ήταν σαφές πως δεν ασχολείται με το Κυπριακό.

Στο μεταξύ, ενημερωμένες πηγές σημείωναν πως δεν αναμένεται πως η Τουρκία θα παρενοχλήσει το τρυπάνι της ExxonMobil.  Η Άγκυρα φαίνεται πως θα επιλέξει να προχωρήσει η ίδια σε παράλληλες έρευνες με το δικό της γεωτρύπανο.

Σημειώνεται συναφώς ότι ενόψει του γεγονότος ότι η αμερικανική εταιρεία προγραμματίζει να προχωρήσει στις έρευνές της στο τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου, του τρέχοντος χρόνου, αυτό βολεύει την Τουρκία. Κι αυτό γιατί της προσφέρει το χρόνο να προετοιμαστεί καθώς ακόμη βρίσκονται σε αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού, που θα εργοδοτηθεί στην πλατφόρμα.

Το θέμα είναι πού θα διενεργήσει τις έρευνες η Τουρκία. Είτε θα επιλέξει ένα από τα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, νοτίως του νησιού, ή στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ κατεχόμενης Κύπρου και Τουρκίας.

Πληροφοριες: newsbomb.gr


Αρέσει σε %d bloggers: