Ο Erdogan με στρατιωτική στολή παραλλαγής ζητά να κρατησει την υπόσχεση του ο Τσιπρας!

Κακά είναι τα μαντάτα για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς, αφού ο Erdogan στέλνει εμμέσως το μήνυμα πως συνδέει την απελευθέρωσή τους με την παράδοση των «8» στην Τουρκία.

Απορία πάντως προκαλεί   το πόσο εύκολα πίστεψε ότι ο Αλ. Τσίπρας  θα πει έστω και μια αλήθεια στην ζωή του.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan μιλώντας από την Αντιόχεια και φορώντας στολή παραλλαγής αναφέρθηκε στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη για το μέλλον τους“.

O Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς είπε “κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν. Διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε υποσχεθεί (!) ότι οι οκτώ γκιουλενιστές θα παραδοθούν στην Τουρκία. Πέρασαν μήνες, χρόνια και ακόμα να το διευθετήσει” και σημείωσε:

Τον περασμένο μήνα, εμείς συλλάβαμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τώρα η Δύση ξεσηκώθηκε εναντίον μας. ‘Εσείς είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους’ μας είπαν. Εμείς είμαστε Κράτος – Δικαίου, επομένως αυτή τη στιγμή όλα κρίνονται από τη Δικαιοσύνη. Ότι απόφαση πάρει, αυτή θα είναι. Δηλαδή η δική σας Δικαιοσύνη υπάρχει και η δική μας δεν υπάρχει;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Erdogan και συνέχισε:

Αλλά όλοι, από κάθε πλευρά μας επιτίθενται. Για τους οκτώ τρομοκράτες δεν κάνατε κανένα τέτοιο βήμα. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν είπατε κάτι στον κ. Τσίπρα, αλλά τώρα μπήκατε όλοι στη μέση. Ότι πει η Δικαιοσύνη“.


Αρέσει σε %d bloggers: