Πολεμούν τα έργα του Αχελώου πνίγονται και κατηγορούν την ΔΕΗ

Χιλιάδες στρέμματα που έπνιξε ο φουσκωμένος Αχελώος στην Αιτωλοακαρνανία

Λίμνες θυμίζουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας της απότομης ανόδου της στάθμης του ποταμού Αχελώου. Ζημιές υπάρχουν σε περιοχές του δήμου Αγρινίου, όπως το Αγγελόκαστρο και τα Καλύβια, αλλά και του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου, στα χωριά Πεντάλοφο, Γουριά, Κατοχή, Αιτωλικό και Νεοχώρι.

Οι αγρότες με ζημιές στα χωράφια τους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου πήγαν την Τρίτη (27/3) στο εισαγγελέα Αγρινίου, για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, την οποία εγκαλούν ότι δεν

κάνει σωστή διαχείριση των υδάτινων όγκων που συσσωρεύονται στο φράγμα Κρεμαστών, αλλά και στα υπόλοιπα φράγματα της περιοχής.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς είτε δεν μπορούν να σπείρουν την πλημμυρισμένη γη τους, λόγω του νερού, όπως λένε, είτε βλέπουν τις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελιάς, κηπευτικών και τριφυλλιού να έχουν «εξαφανιστεί από το χάρτη»

  «Υπάρχει πρόβλημα με τα νερά που απελευθερώνει η ΔΕΗ στα Κρεμαστά, αφού ακούγεται ότι με την υπερχείλιση φεύγουν περίπου 3.000 κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο. Πρόκειται για τεράστια ποσότητα  νερού», λέει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο δήμαρχος Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος. Σημειώνεται ότι σε αρκετά σημεία του τοπικού οδικού δικτύου τα νερά του Αχελώου είναι λίγους μόλις πόντους πριν το οδόστρωμα, εγκυμονώντας κινδύνους για τους περαστικούς, καθώς δεν υπάρχουν κικλιδώματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γίνεται διοχέτευση των υδάτινων όγκων σε διώρυγες.»

Τώρα μας φταίει η ΔΕΗ λοιπόν

Κι όμως οι πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία προβάλουν την χρησιμότητα των δυο ημιτελών ταμιευτήρων πολλαπλού σκοπού στη Μεσοχώρα και τη Συκιά που παραμένουν  ημιτελείς εκεί στα βουνά με ευθύνη των κυβερνώντων.

Αρέσει σε %d bloggers: