Προσαγωγές και αυτόφωρο σε όσους αντιτίθενται στην καύση σκουπιδιών από την Ιταλία στην ΑΓΕΤ

Καρκίνος, αυτοάνοσα νοσήματα και παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος για τους  Βολιώτες! Απουσία  ελέγχου από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα το πρωί τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ γιατί εμπόδισαν φορτηγό να μεταφέρει σκουπίδια από την Ιταλία στο εργοστάσιο.

Οι κάτοικοι σταμάτησαν το φορτηγό απαιτώντας να μεταβούν στο σημείο υπάλληλοι της Περιφέρειας για να πάρουν δείγμα από τα δέματα και να εξεταστεί τι είναι τελικά αυτό που καίει η ΑΓΕΤ. Ο υπάλληλος της Περιφέρειας που έφτασε στο σημείο πήρε δείγματα από το φορτηγό και αποχώρησε. Το ίδιο έκαναν και οι κάτοικοι και τα μέλη της Επιτροπής, αφού είχαν πάρει και οι ίδιοι δείγματα από τα «καύσιμα».

Κατά την αποχώρησή τους, η αστυνομία οδήγησε στο τμήμα δύο μέλη της Επιτροπής, στα οποία ασκήθηκε δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνίας και άσκηση βίας! Άλλο ένα μέλος της Επιτροπής που έφτασε αργότερα στο αστυνομικό τμήμα για να ενημερωθεί για τους λόγους κράτησης των συναγωνιστών του, συνελήφθη επίσης με τις ίδιες κατηγορίες ενώ από σήμερα το πρωί βρίσκονται και οι τρεις στα δικαστήρια. αντίστοιχη δίωξη έχει ασκηθεί και ενάντια σε άλλα δύο μέλη της Επιτροπής, που δεν έχουν συλληφθεί.

Οι κατηγορίες αφορούν παρακώλυση συγκοινωνιών και άσκηση βίας. Κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση οι κ.κ. Λημνιός, Βολιώτης και Κολώνιας, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Βολιώτης το πρωϊ της Δευτέρας θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο. Επίσης από τον ίδιο έγινε γνωστό ότι αναζητούνται οι κ.κ. Βαξεβανόπουλος και Γαργάλας για τον ίδιο λόγο.

Ο οδηγός της νταλίκας που παρεμποδίστηκε να μεταφέρει τα σκουπίδια έδωσε κατάθεση και σύμφωνα με τον κ. Βολιώτη ζήτησε την ποινική τους δίωξη.

Θυμίζουμε ότι παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολική κατάληψη του λιμανιού της ΑΓΕΤ πραγματοποίησαν χθες το πρωί συλλογικότητες, πολίτες και μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης RDF, την ώρα που πλοία ξεφόρτωναν καύσιμη ύλη τύπου RDF,

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μάρκος Βαξεβανόπουλος μάλιστα κάλεσε την Αστυνομία και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διερευνήσει πιθανές παρανομίες από την διοίκηση της ΑΓΕΤ στο θέμα της εκφόρτωσης του καύσιμου υλικού και στην προσωρινή αποθήκευσή του στις εγκαταστάσεις της.

Ανακοίνωση

«Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών κατάφεραν να αποκαλύψουν το μέλλον που μας προδιαγράφεται.

Πλοίο από την Πεσκάρα της Ιταλίας μετέφερε και ξεφορτώνει μέχρι και τώρα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ περίπου 2000 τόνους σκουπιδιών. Μετά από διαμαρτυρία στην πύλη του λιμανιού της τσιμεντοβιομηχανίας το πρωί της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, πολίτες σε ακινητοποιημένο φορτηγό της εταιρείας είδαν το φορτίο το οποίο αποτελούνταν κατά κόρον από δεκάδες τόνους πλαστικών υλικών. Η δυσοσμία τους επίσης αφόρητη. Πρόκειται για σκουπίδια αποτελούμενα κυρίως από πλαστικές συσκευασίες, τα οποία θα καούν στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ διαγράφοντας το μέλλον των παιδιών μας ζοφερό και δυσοίωνο.

Μετά την αποκάλυψη, απαίτησαν να διερευνηθεί η νομιμότητα του φορτίου. Κλιμάκιο της Περιφέρειας μετέβει στο σημείο και έλαβε δείγμα από τα σκουπίδια, ενώ ανάλογο δείγμα πήραν και τα μέλη της Επιτροπής. Τρία μέλη της Επιτροπής προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση μετά το πέρας της διαμαρτυρίας και κρατούνται.

Αν οι πολίτες του Βόλου δεν δείξουν την αλληλεγγύη τους και δεν ξεσηκωθούν στην καύση των σκουπιδιών, τότε θα πρέπει να ετοιμαστούν για τις συνέπειες.

Καρκίνος, αυτοάνοσα νοσήματα και παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος θα γίνουν συχνότεροι επισκέπτες στην καθημερινότητά μας. Λες και δεν μας έλειπαν», αναφέρει ανακοίνωση.


Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: