Βόλος: Συνεχίζουν τον αγώνα για να μην αναπνέουν καμένα σκουπίδια. Σιωπηλή παραμένει η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση!

Καμιά αντίδραση δεν έχει υπάρξει μεχρι στιγμής από την περιφέρια Θεσσαλίας όσο κι από το Υπ. περιβάλλοντος  τόσο για τον εντοπισμό σκουπιδιών που κατευθύνονταν για καύσιμο  στην ΑΓΕΤ όσο και για την  σχετική παρέμβαση εισαγγελέα.

Παρόλο  που η προστασία του περιβάλλοντος  και της δημόσιας υγείας ειναι πολύ ψηλά στις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης φαινεται ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Ενώ αναμένονται τα αποτελέσματά των ελέγχων  που διενεργήθηκαν κατ απαίτηση των πολιτών, θα πρέπει να αναλογιστούμε αν το  να αναπνέουμε καμένα  Ιταλικά σκουπίδια  ειναι κάποιου είδους εξευρωπαϊσμός.

Συνεχίζουν με στόχο  την ανάκληση της άδειας καύσης σκουπιδιών στο Βόλο.

Αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι να ανακληθεί η άδεια καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, είναι η Επιτροπή Πολιτών που προγραμματίζει νέα συνέλευση για αύριο Τρίτη 3 Απριλίου και ώρα 19.00 στο Πανεπιστήμιο (αίθουσα  Σαράτση, 3ος όροφος) και καλεί τους Βολιώτες να δώσουν το «παρών» προκειμένου όλοι μαζί να συναποφασίσουν τις επόμενες ενέργειες.

Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της κινητοποίησης της Κυριακής, που αποκάλυψε το φορτίο πλαστικών σκουπιδιών με προορισμό την ΑΓΕΤ, τονίζοντας ότι με τη δυναμική κινητοποίηση των πολιτών αποκαλύφθηκαν τα σχέδια και οι ενέργειες της Lafarge-Holcim/ΑΓΕΤ για ένα

ζοφερό για την πόλη μέλλον.

Χρειάστηκε πολλή υπομονή, επιμονή, ψυχραιμία και πίστη στο δίκαιο του αγώνα για να επιτευχθεί τελικά η παρέμβαση της Περιφέρειας για δειγματοληψία από το φορτίο που μεταφερόταν από το πλοίο στο εργοστάσιο, και να διατάξει ο εισαγγελέας προκαταρκτική εξέταση για τα σκουπίδια της τσιμεντοβιομηχανίας, μετά από τρεις προσαγωγές μελών της Επιτροπής Πολιτών ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ.

Χρειάστηκε δηλαδή η παρέμβαση των πολιτών σε αυτή την πόλη για να γίνει το αυτονόητο: να ελεγχθεί απροειδοποίητα η ποιότητα του σκουπιδιού που καίγεται στους κλιβάνους της Lafarge και κατά πόσο πληροί ακόμα και τις προδιαγραφές να λέγεται “RDF”, ώστε να μάθουμε με τι υλικό πειραματίζεται ο κ. Φάμελλος σε

βάρος της υγείας μας! Να ελεγχθούν οι συνθήκες μεταφοράς του, αποθήκευσης και μια σειρά άλλων παραμέτρων, ώστε να δούμε πόσο νόμιμη είναι η τσιμεντοβιομηχανία και πόσο σέβεται τον τόπο που την φιλοξενεί και της προσφέρει γη και ύδωρ.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική ανάκληση της άδειας καύσης σκουπιδιών στο Βόλο. Καλούμε όλους τους Βολιώτες – ακόμα και τους πιο δύσπιστους, που πλέον θα έχουν παρακολουθήσει σε βίντεο και φωτογραφίες το περίφημο «εναλλακτικό καύσιμο» της Lafarge, που αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από πλαστικό με οσμή θανάτου – να αγωνιστούν μαζί μας για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Τους καλούμε στη νέα συνέλευση της Επιτροπής, αύριο Τρίτη 3 Απριλίου και ώρα 19.00 στο Πανεπιστήμιο (αίθουσα Σαράτση, 3ος όροφος) να συναποφασίσουμε για τις επόμενες ενέργειές μας.


Αρέσει σε %d bloggers: