Κάπα Research: Πτωτικά κινούνται οι δυο μεγάλοι σε σχέση με τον Δεκέμβριο!

Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, δείχνει πτώση στα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα αν και ανεβαίνει το εκλογικό κλίμα  η έρευνα της εταιρείας Κάπα Research που δημοσιεύει το «Έθνος» δείχνει  ότι και οι δυο «μεγάλοι» έχουν μικρες απώλειες αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 4,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βάσει της δημοσκόπησης μεγάλος «νικητής» αναδεικνύονται οι

αναποφάσιστοι, κάτι που αποδεικνύει πως το εκλογικό σώμα είναι μία κινούμενη άμμος.

Βασικός παράγοντας της ρευστότητας η άρνηση του ενός τετάρτου ερωτηθέντων (24%) να δηλώσει τι θα ψηφίσει. Αυτό δείχνει πως μία μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος αποστασιοποιείται από πολιτικό σύστημα.

Πολύ πιθανό  να προκειται για τις δυνάμεις του αντι ευρωπαϊσμού καθώς την ίδια στιγμή, το άθροισμα που συγκεντρώνουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μικρότερο του 40%.

  •  Τόσο η ΝΔ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ έχουν πτώση 0,2%.
  • Στην τρίτη θεση  το κίνημα αλλαγής με την ΧΑ που ενισχύονται οριακά.
  •  Το ΚΚΕ στην Πέμπτη θέση χωρίς δεξαμενές και χωρίς να μπορεί να κάνει την υπέρβαση
  • Οι ΑΝΕΛ κινούνται μαζί με την Ένωση Κεντρώων σε ποσοστά κατω από το 3% και βρίσκονται  εκτός Βουλής

Την ίδια στιγμή καταγράφεται πολυδιάσπαση των ψήφων σε μικρότερους σχηματισμούς.

  • Η ΛΑΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΠΛΕΥΣΗ   κινούνται μεταξύ 1-2%  χωρίς να μπορουν  να απευθυνθούν ακόμη  στις δυνάμεις του αντί ευρωπαϊσμού που καταγράφηκαν στο Δημοψήφισμα του 2015

Οι ερωτώμενοι είναι προβληματισμένοι για την εικόνα και την κατάσταση της χώρας στις επόμενες δεκαετίες, και μόλις ένα ποσοστό (38%), πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Αρέσει σε %d bloggers: