Λαφαζάνης: «Η φοροεισπρακτική πολιτική πνίγει οικονομία και κοινωνία και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης»

Την αντίθεση της Λαϊκής Ενότητας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα. της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή

Η Λαϊκή Ενότητα κάνει λόγο  για : « φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης που  έχει γίνει εφιάλτης και πνίγει οικονομία και κοινωνία. Είμαστε ριζικά αντίθετοι με τους αδιαφανείς και αντισυνταγματικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, τους οποίους ξεκινά από 27/4 και το Δημόσιο. Όπως αντιληφθήκαμε από τη συνομιλία μας με τον Γιώργο Πιτσιλή, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός εμβαδού ή ύψους αξίας στον πλειστηριασμό από το δημόσιο πρώτης κύριας και μόνης κατοικίας».

«Χαρακτηριστικό είναι πως 2.300.000 φορολογούμενοι, με οφειλές μέχρι 2.000 ευρώ, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους ενώ οι πραγματικοί μεγαλοοφειλέτες παραμένουν στο απυρόβλητο», προσθέτει.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ είπε πως: «Οι τοποθετήσεις καλής θέλησης του κ. Πιτσιλή αντιπροσωπεύουν την εκδήλωση καλών προθέσεων αλλά δεν έχουν καμιά νομική δεσμευτική αξία. Τα σπίτια και πολύ περισσότερο τα ακίνητα των πολιτών βρίσκονται στον αέρα».

Παράλληλα τόνισε ότι «κατά τη συνάντηση καταγγείλαμε επίσης, το γενικευμένο τσουνάμι των κατασχέσεων στο οποίο επιδίδεται η ΑΑΔΕ και το οποίο αφορά καταθέσεις στις τράπεζες, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και λογαριασμούς κίνησης οικονομικών δραστηριοτήτων, το οποίο πήρε ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις μέσα στο 2017 και προβλέπεται να γίνει πιο επιθετικό μέσα στο 2018. Η εισπρακτική “δικτατορία” των εφοριών και της ΑΑΔΕ και οι αθρόοι πλειστηριασμοί ακινήτων από τράπεζες, σε μια περίοδο που η υπερφορολόγηση τσακίζει κόκαλα, εξαθλιώνει την κοινωνία και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης. Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε διαρκή στασιμότητα που ισοδυναμεί με διαρκή απώλεια εδάφους».

«Η ΛΑΕ θα συνεχίσει ενωτικά τον αγώνα έξω από τα συμβολαιογραφεία, έξω από τις εφορίες και έξω από την ΑΑΔΕ μέχρι να επιβληθεί πολύ ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αξιό αναφοράς είναι το γεγονός, πως η Λαϊκή Ενότητα πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΑΑΔΕ, στο Σύνταγμα ενοψει επέκτασης του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κι από το δημόσιο .


Αρέσει σε %d bloggers: