«Εγγυητήρια δύναμη» αναλαμβάνει η Τουρκία στην Συρία που έχει έτοιμη τη σημαία του ψευδοκράτους της Β Συρίας

Πούτιν-Ερντογάν-Ρουχανί αναλαμβάνουν ρόλο ¨εγγυητριών¨ δυνάμεων στην Συρία καθως οι ΗΠΑ αποχωρούν από την περιοχή.

Έληξε η τριεθνής διάσκεψη στην Άγκυρα για την Συρία μεταξύ της Τουρκίας της Ρωσίας και του Ιράν όπου σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε οι τρεις αυτές χώρες «αυτοαναγορεύονται» εκ των πραγμάτων  σε εγγυήτριες δυνάμεις για την ακεραιότητα της Συρίας ενώ ταυτόχρονα απορρίπτουν κάθε

ρόλο στην περιοχή για τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και ο πρόεδρος του Ιράν Χασαν Ρουχανή «δεσμεύθηκαν για την επίτευξη εκεχειρίας διαρκείας ως “εγγυήτριες δυνάμεις” δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

Ακόμη οι τρεις ηγέτες δεσμεύθηκαν «να συνεχίσουν την ενεργή συνεργασία τους στην Συρία για την επίτευξη μιας διαρκούς κατάπαυσης πυρός», ενώ οι τρεις πρόεδροι «απέρριψαν κάθε προσπάθεια για να δημιουργηθούν “νέες πραγματικότητες στο συριακό έδαφος” με πρόφαση τη μάχη κατά της τρομοκρατίας» εννοώντας τις ΗΠΑ και τη σημερινή ανακοίνωση Ουάσιγκτον και Παρισιού για τη συνέχιση του πολέμου κατά της ISIS στη Συρία.

Ακόμη οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας ενώ εγγυήθηκαν και την εδαφική ακεραιτότητα των γειτονικών, ως προς τη Συρία, χωρών.

«Τονίζεται η ισχυρή προσήλωση των εγγυητριών δυνάμεων στην κυριαρχία και ανεξαρτησία εδαφική ακεραιότητα και στον αποκλεισμό κάθε προσπάθειας διαμελισμού της χώρας από φράξιες. Καμιά προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται δεν θα επιτραπεί να υπονομευθούν αυτές οι αρχές», τονίζεται.

Έτοιμη η σημαία του  ψευδοκράτους της Β. Συρίας

«Ως εγγυήτριες δυνάμεις έχουμε μια κοινή αντίληψη για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και της ανοικοδόμησής της» είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Σας θυμίζει κάτι;

Για το YPG ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι όλες οι περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις του YPG/PYD συμπεριλαμβανομένης και της Manbij γίνουν ξανά ασφαλείς» για να τονίσει:

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τρομοκρατικές οργανώσεις να επιτεθούν ξανά είτε στη Συρία είτε στο έδαφός μας».

Στο μεταξύ έχει ήδη παρουσιαστεί   στην διεθνη κοινότητα  η σημαία ενός «ανεξάρτητου»   ψεδυοκράτους  στην Β. Συρία.  Απομένει η ανακήρυξη του από δυναμεις που βρίσκονται στην Συρία και από έποικους  και στην συνέχεια η τουρκική διασπορά και διπλωματία  θα αναλάβει τα υπόλοιπα

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: