Αμερικανικά και γαλλικά πλοία με πυραύλους στα ανοιχτά της Συρίας!

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό Donald Cook το οποίο είναι εξοπλισμένο με 50 πυραύλους Tomahawk κατέπλευσε ανοιχτά της συριακής πόλης Ταρτούς, όπου βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική ναυτική βάση, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέπλευσε σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πόλη Ταρτούς, ενώ τουλάχιστον τέσσερις φορές ρωσικά μαχητικά προσέγγισαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Χαμηλή πτήση ρωσικού μαχητικού πάνω από γαλλική φρεγάτα

wars

Σε χαμηλό ύψος πέταξε το Σαββατοκύριακο πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο ένα ρωσικό αεριωθούμενο “σε μια εσκεμμένη παραβίαση των διεθνών κανονισμών”, ανέφερε σήμερα μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας.

Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ της Ρωσίας και χωρών της Δύσης μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία την 7η Απριλίου

Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine φέρει 16 πυραύλους κρουζ και 16 πυραύλους εδάφους- αέρος. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μαζί με αμερικανικά πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Η Γαλλία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συντονισμένης στρατιωτικής απάντησης, αφού κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει η Μόσχα, ότι ευθύνεται για την επίθεση.

Η Δαμασκός και η Μόσχα διαψεύδουν ότι διαπράχθηκε επίθεση με χημικά.Αρέσει σε %d bloggers: