Συγκέντρωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την Συρία

Όχι στην ελληνική εμπλοκή 

Συγκέντρωση πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή (13/4) στις 6 μ.μ. στην Αμερικάνικη πρεσβεία στο Μέγαρο Μουσικής (σταθμός Μετρό).

Στη συγκέντρωση καλούν η ΛΑ.Ε., η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς με αντιϊμπεριαλιστική στόχευση.

Η συγκέντρωση γινεται για να τονιστεί η σφοδρή εναντίωση στις επιθέσεις που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και η Δύση στην Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας  σε αυτη .

Για το θέμα δημοσιεύθηκε ανακοίνωση   της Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Συρία

η ανακοίνωση:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΑΠΡΙΛΗ, 18.00, ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Τις τελευταίες ώρες, οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού απειλούν τη Συρία με ανοιχτό πόλεμο, μετά από 7 χρόνια επέμβασης, με πρόσχημα είτε την καταπολέμηση του ISIS, είτε τη στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις που βαφτίζονται “αντιπολίτευση”.

Στόχος τους η πτώση της εκλεγμένης συριακής κυβέρνησης, που αρνείται να υποταχτεί στα σχέδια τους, και η αντικατάσταση της με άλλη μία κυβέρνηση – μαριονέτα, όπως έχουν κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν.
Με αφορμή την τελευταία προβοκάτσια με τα υποτιθέμενα χημικά στην Ντούμα, αναβιώνει ακόμα πιο έντονα η νεο-ψυχροπολεμική ρητορική των πιο επιθετικών κύκλων του ιμπεριαλισμού, μέσω των πολιτικών αλλά και των μιντιακών εκπροσώπων του.

Απειλεί να αιματοκυλήσει ακόμα μια φορά το λαό της Συρίας και να σύρει στον πολεμο και την καταστροφή ακόμα και ολόκληρο τον πλανήτη Απάντηση σε αυτές τις απειλές δεν μπορεί να είναι η ιδεοληπτική αντίληψη περί υποτιθέμενων “ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων”, η οποία δεν εδράζεται σε καμία αιτιολόγηση. Είναι εμφανές ποιός ασκεί ιμπεριαλιστική πολιτική στη Μ. Ανατολή, στην Αν. Ουκρανία και αλλού, και δεν είναι άλλος από τον άξονα ΗΠΑ – ΕΕ – Ισραήλ.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως συνένοχη στους παραπάνω σχεδιασμούς. Συνεχίζει την πάγια τακτική της ελληνικής ολιγαρχίας να δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, με τη βάση της Σούδας να αποτελεί έναν από τους βασικούς τόπους εφόρμησης των χασάπηδων του ΝΑΤΟ, στοχοποιώντας τη χώρα μας και κάνοντάς την συνένοχη σε αυτό το κολοσσιαίων διαστάσεων έγκλημα.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

-Nα προχωρήσει στο κλεισιμο των νατοϊκών βάσεων.
-Nα απεμπλέξει τη χώρα μας από την ιμπεριαλιστική πολιτική.
-Να προχωρήσει στην αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με τη Συρία. Επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό και της συριακής στην Αθήνα.

Ο δρόμος για την ήττα του ιμπεριαλισμού, που σκορπάει μόνο δυστυχία και αίμα, περνάει από την ενίσχυση ενός αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των χωρών, των δυνάμεων και των λαών που αντιστέκονται σε αυτή την κρεατομηχανή. Από την ήττα της λογικής των ίσων αποστάσεων και την ενίσχυση του Άξονα της Αντίστασης.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Συρία

 


Αρέσει σε %d bloggers: