Τους κρατάει όλους η Γερμανία και απορρίπτει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης!

 Σκληρή γραμμή  κρατάει το Βερολίνο κάνοντας σαφές  ποιος κάνει κουμάντο  στην Ελλάδα και μετα το τέλος των μνημονίων

Γερμανικό «μπλόκο» μπαίνει στο  σχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση  και  φιλοδοξούσε να εφαρμόσει μετά την έξοδο από το Μνημόνιο το επόμενο Αύγουστο.  Με αυτή την στάση η Γερμανία κάνει σαφές ότι με την έξοδο από το μνημόνιο σταμάτα η χρηματοδότηση άλλα όχι η επιτροπεία. Το θάρρος της δείχνει ότι έχει τα μέσα και τα στοιχεία που χρειάζεται  για να επιβάλει την άποψη της.

Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση γνωριμίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον ομόλογό του Ολαφ Σολτς, έγινε σε καλό κλίμα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι δύο πλευρές, οι πληροφορίες ωστόσο που έρχονται από το Βερολίνο είναι δυσάρεστες.

Οι Γερμανοί που εκφράζουν και τους δανειστες και θα καθορίσουν τις εξελίξεις από εδώ και στο εξής, φαίνεται να αντιδρούν σε σημεία του σχεδίου που αφορούν σε παροχές.

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt η οποία προειδοποιεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να μπει στη λογική των εκλογικών δώρων επειδή τα περιθώρια είναι μικρά.

Οι ίδιες πληροφορίες από το Βερολίνο που έφτασαν και στο Μαξίμου  αναφέρουν ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κρατήσει αυστηρή στάση τόσο στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους όσο και στη συμφωνία για τη μεταμνημονιακή εποχή.


Αρέσει σε %d bloggers: