Συρία: Απορροφήσαμε την επίθεση, καταρρίφθηκαν οι περισσότεροι πύραυλοι.

Οι θέσεις που έγιναν στόχοι είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες χάρη σε προειδοποίηση εκ μέρους της Ρωσίας δεν παραβιάστηκαν οι  χώροι που ήταν αναπτυγμένη  η Ρωσική αεράμυνα.

Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της «απορρόφησαν» την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα από τις ΗΠΑ και οι θέσεις που έγιναν στόχοι είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες χάρη σε προειδοποίηση εκ μέρους της Ρωσίας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στην περιφερειακή συμμαχία που υποστηρίζει τη Δαμασκό.

«Απρροφήσαμε το πλήγμα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Ρόιτερ.

«Είχαμε μια έγκαιρη προειδοποίηση για το πλήγμα από τους Ρώσους  και όλες οι στρατιωτικές βάσεις είχαν

εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες», δήλωσε ο αξιωματούχους.

Περίπου 100 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση και  οι περισσότεροι απ’ αυτούς καταρρίφθηκαν, δήλωσε ακόμη.

«Προβαίνουμε σε εκτίμηση των υλικών ζημιών», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ρωσική αεράμυνα
Οι περισσότεροι  πύραυλοι  καταρρίφθηκαν ανακοίνωσε και το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας   Οι μονάδες αεράμυνας της Ρωσίας δεν ενεργοποιήθηκαν και δεν είχαν εμπλοκή στην επιχείρηση.
 Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εκτόξευσαν περίπου 100 πυραύλους κρουζ και πυραύλους αέρος εδάφους εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών συριακών εγκαταστάσεων

Τα χτυπήματα έγιναν από δυο αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στην ερυθρά θάλασσα  με τακτική υποστήριξη από την μεσόγειο και με βομβαρδιστικά  από την αεροπορική βαση Al-Tanf  στην περιοχή της Χομς  στην Συρία  σύμφωνα με το υπουργείο

Η Ρωσία δεν χρησιμοποίησε τα συστήματα αεράμυνας  για να σταματήσει την επίθεση σύμφωνα με το υπουργείοΑρέσει σε %d bloggers: