Θα υπάρξουν συνέπειες από την επίθεση στη Συρία;

Όλη η ευθύνη για τις συνέπειες που θα υπάρξουν ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον.

Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.

«Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ. «‘Ολη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι», πρόσθεσε.

 Πρακτικά όμως δέκα ώρες μετά το χτύπημα των δυτικών στην Συρία η Μόσχα δεν έχει κάνει τίποτα από όσα φοβερά και τρομερά γράφτηκαν ή ακούστηκαν τις τελευταίες ήμερες.

Η πολιτική της Ρωσιας στην Αφριν κατέστησε σε όλους φανερό ότι  η Ρωσία ενδιαφερόταν μόνο για τις βάσεις και τους ανθρώπους της στην Συρία  και  την ασφάλεια του Ασαντ.  Αυτή πολιτική  την οδηγεί στην θεση του τροχονόμου των δυτικών πυραύλων  εφόσον αυτοί δεν στοχεύουν Ρωσικούς στόχους.

Η θεση του τροχονόμου των δυτικών πυραύλων είναι η πάγια θεση της ρωσικήw πολιτικής. Ολοφανερή από την δεκαετία του 1990 και εφαρμόστηκε σε όλες ανεξαιρέτως τις εμπλοκές και  επιθέσεις  δυτικών κατά άλλων χώρων ακομη και συμμάχων της Ρωσίας ( Γιουγκοσλαβία,  Ιρακ, Λιβύη Συρίακ.α.)

Γνώστες αυτής  της τακτικής οι δυτικοί  (με εξαίρεση τον Τραμπ στα πρώτα tweet ) έκαναν ότι μπορούσαν για να μην  αισθανθεί η Ρωσία ότι απειλείται. Όχι τυχαία λίγες ώρες πριν το χτύπημα ο Μακρον είχε συνομιλία με τον Ρωσο ηγέτη.

Οι παραπάνω δηλώσεις του  πρέσβη της Ρωσίας στην Αμερική ότι: «Ξανά, απειλούμαστε» είναι  μια προσπάθεια να στηθεί  η βάση για μια καποια αντίδραση της Ρωσίας.

Μια αντίδραση που δύσκολα θα ξεφύγει από την διπλωματία.


Αρέσει σε %d bloggers: