Άμα γίνει κάνας πόλεμος Ρωσίας ΗΠΑ αυτοί θα μας κάνουν πεδιο βολής!

Τουσκ – Γιουνκέρ   παίρνουν σαφή θέση  υπέρ της  επέμβασης των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην Συρία,  και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρθεί τέτοια απόφαση σε κανένα  ευρωπαϊκό όργανο.

Μάλιστα δεν υπάρχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση από τους Ευρωπαίους πολίτες στους τυχοδιωκτισμούς του παράφρονα Τραμπ, του Μακρόν και της  Μει ούτε σε ευρωπαϊκό ούτε σε διεθνές επίπεδο ή τον ΟΗΕ.

Άμα σκάσει κάνας πόλεμος Ρωσίας ΗΠΑ αυτοί θα μας κάνουν πεδιο βολής.

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό. Οι ευρωπαϊκοί λαοί από άκρη σε άκρη θελουν την Ειρήνη.

Πρέπει να επιβάλουμε  την ουδετερότητα της ΕΕ και την σιωπή στους Τουσκ και Γιουνκερ να κάνουμε σαφές ότι δεν θα ακολουθήσουμε τον παράφρονα Τραμπ στην κόντρα του με την ιμπεριαλιστική  Ρωσία του Πουτιν.

Το μήνυμα Τουσκ – Γιουνκερ .

Το απαράδεκτο μήνυμα του Ντόναλντ Τουσκ  με το οποίο παρέχει στήριξη  στην επίθεση στην Συρία του  γράφτηκε στο twitter και  εχει ως εξης: “τα χτυπήματα των ΗΠΑΓαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου κατέστησαν σαφές ότι το συριακό καθεστώς μαζί με την Ρωσία και το Ιράν δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, τουλάχιστον χωρίς κόστος. Η ΕΕ στέκεται μαζί με τους συμμάχους της στην πλευρά της δικαιοσύνης“.

Στο ίδιο μηκος κύματος και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  με  δήλωση του για την πυραυλική επίθεση στη Συρία, στηρίζει κι αυτός την επέμβαση με την παρακάτω δήλωση.

«Χθες το βράδυ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν με μια συντονισμένη στρατιωτική δράση στη στυγερή επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποίησε το καθεστώς της Συρίας εναντίον αμάχων στη Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Όπως έχει δηλώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και πρέπει να καταδικάζεται με τους πιo σκληρούς όρους. Η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να εντοπίζει για να λογοδοτήσουν τους υπεύθυνους οποιασδήποτε επίθεσης με χημικά όπλα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το Συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον πολιτών, αλλά πρέπει να είναι το τελευταία.

Καθώς μπαίνει στο 8ο έτος σύγκρουσης, η Συρία χρειάζεται απεγνωσμένα μια διαρκή εκεχειρία την οποία θα σέβονται όλες οι πλευρές και η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη πολιτικής λύσης, μέσω διαπραγματεύσεων δια της διαδικασίας της Γενεύη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, που θα φέρει την ειρήνη στη χώρα μια για πάντα.

Μετά από τα βάσανα που υπέστησαν, οι Σύριοι δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο».


Αρέσει σε %d bloggers: