Με πλακάτ σταματήστε τον πόλεμο στην Συρια υποδέχτηκαν τον Μακρόν, οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς

Νίκος Χουντής (ΛΑΕ) για την Ομιλία Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο:

«Το όραμα του κ. Μακρόν για την Ευρώπη είναι η αυταρχικότητα στο εσωτερικό και η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στο εξωτερικό»

Με πλακάτ κατά του πολέμου στη Συρία υποδέχτηκαν τον Γάλλο Πρόεδρο, Μακρόν, οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς (GUE/NGL)

Με αντιπολεμικά συνθήματα και πλακάτ κατά των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων στη Συρία, υποδέχτηκαν οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωκοινοβούλιο, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος επισκέφθηκε την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να μιλήσει για το «Μέλλον της Ευρώπης» και για να προωθήσει τις γαλλικές προτάσεις για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που, στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, κωδικοποιούνται στη δημιουργία μιας δύναμης ταχείας επέμβασης, έναν κοινό στρατιωτικό προϋπολογισμό και την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των κρατών μελών.

Με αφορμή την ομιλία του Εμμανουέλ Μακρόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προάσπιση της δημοκρατίας, για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη.

Ξέχασε όμως να πει ότι, πριν μερικές μέρες, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, βομβάρδισαν τη Συρία, εντείνοντας τη γεωπολιτική αστάθεια και πυκνώνοντας τα σύννεφα πολέμου στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στο όραμα του Γάλλου Προέδρου για την Ευρώπη κυριαρχούν οι μόνιμοι «κίνδυνοι», οικονομικοί και γεωπολιτικοί, που θα δικαιολογούν πάντα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αυταρχικότητας στο εσωτερικό και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στο εξωτερικό.

Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ και να ακυρώσουν στην πράξη τους πολεμικούς σχεδιασμούς και το μοίρασμα των συνόρων για τον έλεγχο των ενεργειακών οδών και την επιβολή σφαιρών επιρροής.

Ο ελληνικός λαός έχει μόνο να χάσει από την υποταγή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την επιβολή ενός φιλοπολεμικού κλίματος».


Αρέσει σε %d bloggers: