Η Μεγαλόπολη ενάντια στο ξεπούλημα του λιγνίτη και της ΔΕΗ.

 Μεγάλη και αγωνιστική συγκέντρωση στη Μεγαλόπολη ενάντια στην πώληση του λιγνίτη και της ΔΕΗ.  Όλη η πόλη δηλώνει με τη συγκέντρωση αυτή :«Δεν πουλάμε την ιστορία μας, δεν πουλάμε την γη μας, δεν πουλάμε τον τόπο μας, δεν πουλάμε τα παιδιά μας».

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Παν.Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, στη συνέχεια μίλησαν ο Ν. Γόντικας, περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ, ο Κ. Μανιάτης, πρόεδρος της ΕΤΕ-ΔΕΗ, ο Σαρ. Αλεξανδρής, εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ο Αντ. Καρράς, ΓΓ της ΓΕΝΟΠ-

ΔΕΗ και την συγκέντρωση έκλεισε ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης, Διον. Παπαδόπουλος.

Ακόμα και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων όλα δειχνουν ότι δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη με τους αγώνες των εργαζομένων και των πολιτών να λαμβάνουν ευρύτερο χαρακτήρα.

Παν. Λαφαζάνης: Το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων θα επιφέρει ένα σχεδόν θανατηφόρο πλήγμα στην περιοχή και στους εργαζόμενους.

Ο Παν. Λαφαζάνης στο χαιρετισμό του στην συγκέντρωση, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το ξεπούλημα των δύο στρατηγικών λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Μεγαλόπολης θα επιφέρει ένα, σχεδόν, θανατηφόρο οικονομικό πλήγμα στην περιοχή πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους στα ορυχεία και στις εργοστασιακές μονάδες.

Οι Αλ. Τσίπρας, Ευκλ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης είναι υπόλογοι απιστίας, παράβασης καθήκοντος και εθνικής προδοσίας. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσαν δεν πουλάνε μόνο τέσσερις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, αλλά τεμαχίζουν και ξεπουλάνε όλη την ΔΕΗ και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις στο σύνολο της επιχείρησης.

Η εκποίηση της ΔΕΗ συνιστά την κορύφωση της τραγωδίας. Η κυβέρνηση ξεπουλάει ταυτόχρονα τον ΔΕΣΦΑ, την ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ, ενώ έχει ξεπουλήσει και τον ΑΔΜΗΕ.

Με δυο λόγια ξεπουλιέται όλη η εθνική δημόσια ενεργειακή βάση της χώρας, ο πλέον κρίσιμος τομέας για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη, αλλά και για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Όλη η ενεργειακή βάση της Ελλάδας παραδίδεται κατ’ αυτόν τον τρόπο σε ξένα πολυεθνικά κέντρα.

Με την ενέργεια, όμως, σε ξένα χέρια η Ελλάδα μεταβάλλεται σε ανοχύρωτη χώρα και σε ενεργειακή αποικία ξένων συμφερόντων.

Το εθνικό αυτό έγκλημα δεν πρέπει να ψηφιστεί στην εξωνημένη Βουλή και αν ψηφιστεί δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Θα ακυρωθεί από τους αγώνες και την ψήφο του ελληνικού λαού.

Η ΛΑ.Ε δεσμεύεται ότι με την στήριξη των πολιτών θα ακυρώσει το εθνικό αυτό ανοσιούργημα».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης ο Θαν. Πετράκος, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, ο Διον. Φλαμιάτος, μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε και  μπλοκ μελών και φίλων της Λαϊκής Ενότητας.

  20180422_182234 20180422_183522             20180422_193748

Πληροφορίες:  ISKRA


Αρέσει σε %d bloggers: