Νέο μνημόνιο φέτος τον Αύγουστο για το χρεος και εκλογές εξπρές!

Η  αποτυχία των ευρωπαϊστών να ρυθμίσουν το χρεος  επί μια 8ετία ειναι καθολική.

Παπανδρέου, Παπαδήμος,  Σαμαράς, Τσίπρας σχημάτισαν κυβερνήσεις με Βενιζέλο, Καρατζαφέρη, Κουβέλη, Καμμένο και απέτυχαν οικτρά στο εθνικό θέμα  της  βιωσιμότητας  του χρέους

Αυτή η αποτυχία τους ειναι η αιτία που η εθνική οικονομία συντρίβεται από την λιτότητα και την υπερφορολόγηση.

Η αποτυχία τους οφείλεται αποκλειστικά στην δουλοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζουν τους ισχυρούς Ευρωπαίους και στην εμπιστοσύνη  που δειχνουν ή την μεταφυσική «πίστη» ότι θα μαλακώσει η Γερμανία.

Όμως  η Γερμανία έχει κρατησει σκληρή γραμμή στο χρεος από το 2012.

Στο θέμα του χρέους έχει απορρίψει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ με αποτελέσματα το τελευταίο να αποχωρεί  από το πρόγραμμα, ενώ έχει απορρίψει και κάθε σχετικό με την διαγραφή χρέους ελληνικό αίτημα, τόσο στην κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και στις κυβερνήσεις Σαμαρά.

Όλοι θυμόμαστε την φράση «forget it Υiannis» που είπε ο Σόιμπλε στο Γιάννη Στουρνάρα τότε υπουργό οικονομικών του Σαμαρά.

Επιπλέον η Γερμανία έχει αποδείξει ότι μπορεί να οδηγήσει τις πολιτικές εξελιξεις στην χώρα μας ακόμη και σε εκλογές, και μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή.  Χωρίς να το πολυσκέφτεται και χωρίς να δείχνει οίκτο σε κάποιον.

Στις τελευταίες εκλογές ο Σαμάρας ήλπιζε να έχει πάρει απόφαση για το χρεος. Δεν την πήρε, οδηγήθηκε στην παράλυση στην πολιτική χρεοκοπία και στην ηττα.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο Τσιπρας μέσα σε κλίμα ευφορίας μας οδήγησε  στο τρίτο Μνημόνιο  για να ρυθμιστεί το χρεος το οποίο παραμένει ακόμη αρρύθμιστο. Λίγοι είχαν αντιληφθεί τότε, τι έχει υπογράψει με το τρίτο μνημόνιο.

Όλα δειχνουν ότι ούτε φέτος η Γερμανία-της πρόσφατα επανεκλεγείσας Μερκελ- θα συμφωνήσει έτσι απλά σε ρύθμιση του χρέους.  Δεν θα το κάνει χωρίς κάποιο μηχανισμό (μνημόνιο) το οποίο θα περιλαμβάνει νέα μέτρα και σκληρή επιτροπεία επί της ελληνικής οικονομίας.

«Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα συνεχιστούν και η Γερμανία ελπίζει πως η απόφαση μπορεί να ληφθεί έγκαιρα πριν από την λήξη του τρίτου προγράμματος (!) διάσωσης της Ελλάδας» ανέφερε πρόσφατα η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Όμως η Γερμανία δεν βιάζεται και η Ελλάδα χωρίς ρύθμιση του χρέους δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμη. Ούτε το ΔΝΤ θα της δώσει πιστοποιητικό βιωσιμότητας ούτε οι αγορές. Το «μαξιλάρι» θα σπαταληθεί πολύ σύντομα και οι αγορές θα κλείσουν εκ νέου.

Η Γερμανία  λοιπόν θα επιχειρήσει να κρατησει την Ελλάδα  στο κλουβί και με όπλο την ρύθμιση του χρέους  για άλλη μια  φορά.

Θα την οδηγήσει σε ένα νέο μηχανισμό (μνημόνιο) στον οποίο μέτρα, εκποιήσεις και «μεταρρυθμίσεις» πλιάτσικο, υποτέλεια,  θα ανταλλάσσονται με δόσεις για το  χρέος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο μόνος τρόπος για να έχει ελπίδες η κυβέρνηση Τσίπρα να αποφύγει την εκλογική αποδοκιμασία  ειναι η επανάληψη του σεναρίου του 2015.

Δηλαδή η καλλιέργεια κλίματος ευφορίας για το τέλος  του Τρίτου Μνημονίου,  η υπογραφή νέου μνημονίου που θα ονομάζεται  «μηχανισμός για το χρεος»,  και οι εκλογές εξπρές με την ελπιδα να πιαστεί ο Λαός στον ύπνο.

Το βεβαιο ειναι ότι ο Τσιπρας ΔΕΝ θα πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 όπως διέρρευσε, καθώς θα έχει ήδη ηττηθεί στις ευρωεκλογές που θα έχουν γίνει νωρίτερα την άνοιξη του ίδιου έτους.


Αρέσει σε %d bloggers: