Οριστικό! Η Γερμανία θέλει Νεο Μνημόνιο για το χρεος

Η γραμμή του σοσιαλδημοκράτη νέου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας είναι πιο αυστηρή από αυτή του προκατόχου του και απομυθοποιεί το αφήγημα της καθαρής εξόδου.

Όπως ξερουν οι αναγνώστες  του papaioannou-j.gr οι εξελίξεις επιταχύνονται.  Το  ότι  ο νεος Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς επιθυμεί η ελάφρυνση του χρέους να γίνεται υπό όρους το επιβεβαίωσε μάλιστα αυτήν την εβδομάδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αυτό σημαίνει ότι το αφήγημα της καθαρής εξόδου πνέει τα λοίσθια και ότι τη θέση του

παίρνει ένα μνημόνιο χωρίς λεφτά όπου, αντί για δόσεις, η Ελλάδα θα διεκδικεί ελάφρυνση χρέους (σε δόσεις) κάνοντας μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις και εφαρμόζοντας πιθανόν ακόμη και πρόσθετες δεσμεύσεις.

Ο  Ολαφ Σολτς «απέδειξε ήδη ότι είναι ένας άξιος διάδοχος του Σόιμπλε όταν πρόκειται για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και την Ελλάδα» έγραψαν αυτή τη βδομάδα οι Financial Times ονομάζοντάς τον «Όλαφ Σόιμπλε».

Ηδη από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ τον Απρίλιο η ελληνική αποστολή είχε διαπιστώσει την αλλαγή του κλίματος.

Τώρα το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Η γραμμή Σολτς είναι όπως όλα δείχνουν αυτή που θα επικρατήσει στο Eurogroup και ισοδυναμεί με την πλήρη απομυθοποίηση του αφηγήματος της καθαρής εξόδου. Ο Τσακαλώτος εγγράφει ήδη υποθήκες ειλικρίνειας απέναντι σε αυτό που πρόκειται συμβεί, την ώρα που ο Τσίπρας εκφωνεί στα περιφερειακά συνέδρια τους παρωχημένους πλέον λόγους με το αφήγημα της καθαρής εξόδου.


Αρέσει σε %d bloggers: