Βανδάλισαν τους τάφους Ελλήνων Εβραίων στην Νίκαια

Βανδαλισμός εβραϊκών τάφων στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών στη Νίκαια.

«Άγνωστοι» ακροδεξιοί για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό εκδήλωσαν το αντισημιτικό (και όχι μόνο) μένος τους, βεβηλώνοντας και σπάζοντας τουλάχιστον τρεις τάφους του  εβραϊκού νεκροταφείου της Νίκαιας σήμερα (6/5), πράξη που έγινε αντιληπτή από τον φύλακα του νεκροταφείου, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό κατήγγειλε ο φύλακας του νεκροταφείου. Συνολικά προκλήθηκαν φθορές σε δέκα μαρμάρινες πινακίδες.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η ασφάλεια Αττικής.

Βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων

Τον τελευταίο ένα χρόνο σημειώθηκαν ακόμα δύο επιθέσεις σε εβραϊκά μνημεία. Η μία ήταν στο μνημείο για τους 1.484 Καβαλιώτες Εβραίους που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα και που βρίσκεται στο κέντρο της Καβάλας. Στις 30 Μαρτίου του 2017 άγνωστοι κατέστρεψαν με σφυρί την μπροστινή όψη του μνημείου.

Τον Ιούλιο του 2017 ήρθε και μία επίθεση από έναν… καθόλου άγνωστο. Πρόκειται για τον «Πατέρα Κλεομένη», τον ρασοφόρο – «καρτούν» που έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα προτού διαταχθεί η δίωξή του. Ο «Πάτερ Κλεομένης» βεβήλωσε το εβραϊκό μνημείο της Λάρισας πετώντας αυγά και καλώντας τον κόσμο να το γκρεμίσει με μπουλντόζες!

Αρέσει σε %d bloggers: