Η ΛΑ.Ε τιμά τον Άρη στην Μεσούντα με εκδήλωση για την λευτεριά της πατρίδας!

Στην Μεσούντα, την ημέρα της «δολοφονίας» του Αρη Βελουχιώτη (17/6) η Λαϊκή ενότητα  τιμά τον Άρη και διοργανώνει  εκδήλωση για την λευτεριά της πατρίδας μας

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί και με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από την μέρα που ουσιαστικά δολοφονήθηκε ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ η Λαϊκή Ενότητα θα διοργανώνει πανελλαδική πολιτική εκδήλωση μνήμης, τιμής και  αγώνα στον τόπο που πέρασε οριστικά στην Ιστορία!

Η εκδήλωση θα γίνει στην Μεσούντα Άρτας την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις 12.0  ενώ την προηγούμενη

Την προηγούμενη μέρα, Σαββοτο 16 Ιουνίου και ώρα 21.00 στην κεντρική πλατεία της ΑΡΤΑΣ, θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συναυλία με τραγούδια της αντίστασης, των αγώνων και της παράδοσης του λαού μας   με την παρουσία του Π. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε

Στο κάλεσμα που απευθύνεται στα μέλη, τους φίλους, αλλά και κάθε αριστερό, προοδευτικό, πατριώτη και δημοκράτη πολίτη,  γινεται αναφορά  στα λόγια του  πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ , όπως τα διατύπωσε μιλώντας στο λαό της Λαμίας στις 22 Οκτωβρίου του 1944.

Λόγια επίκαιρα όσο ποτέ σήμερα, στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής.

«…Η λευτεριά δεν κερδίζεται με ξόρκια, αλλά με αγώνες και θύματα!

Μα κι αν το θέλαμε, δεν είχαμε αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα δηλαδή να κηλιδώσουμε την ιστορία της πατρίδας μας. Αυτό θα ήτανε ασέβεια στη μνήμη των ηρωικών μας προγόνων.

Μα ούτε είχαμε το δικαίωμα να κολλήσουμε μια ατιμωτική σφραγίδα, μια σφραγίδα αίσχους, στο κούτελο των επερχομένων γενεών, των παιδιών μας και των εγγονιών μας, ότι κατάγονται από γενιά ευνούχων, που δέχονται να πεθαίνουν στα πεζοδρόμια από τον ατιμωτικότερο των θανάτων, από την πείνα, παρά να πεθαίνουν με το όπλο στο χέρι, παλεύοντας για τη λευτεριά.

Τι θα έπρεπε να προτιμούσαμε; Το πρώτο ή το δεύτερο; Όχι! Χίλιες φορές όχι!

Καλύτερα να γινότανε το παν ένα μπουρλότο, παρά να υποταχθούμε στους καταχτητές….»


Αρέσει σε %d bloggers: