Οι ευρωπαϊστές διαλύουν και οδηγούν στην χρεοκοπία και την ΔΕΗ!

Άλλη μια  κορυφαία ελληνική εταιρία οδηγείται στην απαξίωση και  στον αφελληνισμό της από τους ευρωπαϊστές που απεχθάνονται την Ελληνικότητα ως ιδέα. Αυτή την φορά με οδηγό τον  ευρωπαϊστή ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο είναι η ΔΕΗ. Έχουν προηγηθεί  ΕΒΖ, ο ΟΤΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα αεροδρόμια τα λιμάνια και δεκάδες παραγωγικοί  τομείς ώσπου η χώρα να οδηγηθεί μεθοδικά στην χρεοκοπία που βιώνουμε.

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία, καθώς έξω από το υπουργείο ενέργειας βρίσκονται 10 κλούβες των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στις εισόδους, πραγματοποιείται στο υπουργείο Ενέργειας η  μοιραίασυνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ. Το ΔΣ καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην πώληση  κομματιών της εταιρείας σε ιδιώτες  και συγκεκριμένα των  παραγωγικών λιγνιτικών μονάδων. Ειδικότερα σήμερα  το ΔΣ θα εγκρίνει:

1. Τα σχέδια όρων απόσχισης
2. Τις λογιστικές καταστάσεις
3. Την αναφορά του ελεγκτή
4. Την έκθεση του ΔΣ
5. Την πρόσκληση ενδιαφέροντος
6. Και τέλος θα αποφασίσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις 26 Ιουνίου

Καθώς λοιπόν το χρονοδιάγραμμα της διάλυσης της ΔΕΗ είναι οριακό και θα πρέπει να δημοσιευτεί μέχρι το τέλος του μήνα η πρόσκληση για το διαγωνισμό, επελέγη η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ να γίνει σε μέρος όπου δε θα είναι εύκολο για τους συνδικαλιστές να παρεμποδίσουν τη διαδικασία όπως συνέβη με το ΔΣ της 3ης Μαΐου και την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ.

Ήδη πάντως έξω από το υπουργείο έχουν ξεκινήσει και συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αντιδρούν στην πώληση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκτός από τη συνεδρίαση του ΔΣ αναμένεται να υποβληθεί στο ΓΕΜΗ η αίτηση για καταχώριση των όρων της απόσχισης αλλά και η πρόσκληση για την έκτακτη ΓΣ στα τέλη Ιουνίου. Η δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση των δύο εταιρειών αναμένεται να γίνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου.

Σταδιακά  άλλη μια ακόμη ελληνική εταιρεία οδηγείται στον αφελληνισμό  της από τους ευρωπαϊστές

 

Αρέσει σε %d bloggers: