Είτε η αριστερά θα εξευτελίσει τον Τσιπρα ή αυτός θα εξευτελίσει την αριστερά!

Κλείνοντας την  επίσκεψή του στην συμπρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας εναπόθεσε ένα μπουκέτο κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν βουλευτής της ΕΔΑ και δολοφονήθηκε από παρακρατικούς, στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαΐου 1963.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, όπου βρίσκεται το μνημείο, στον τόπο ακριβώς της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, προερχόμενος από την Καλαμαριά, όπου παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία για τον Χάρρυ Κλυνν.

Στο μνημείο τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Ήταν εκεί και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη -οι Σπύρος Σακέτας, Βασίλης Δερμουρτζίδης, Παντελής Μακρής, Αλέκος Γρίμπας- τους οποίους αγκάλιασε ο πρωθυπουργός και συνομίλησε μαζί τους για τα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία.

Είναι δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία από την Αριστερά και γι αυτό μπορεί με ευκολία να παριστάνει τον Αριστερό.
Μια αριστερά από από το 2015 ειναι  παραλυμένη  και που:
  • Ένα κομμάτι της  μοιρολογάει ολημερίς και -μιλώντας για ήττα και συντριβή- δικαιολογεί την απουσία του από τον αγώνα και το κίνημα σήμερα.
  • Ένα κομμάτι  έχει αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το έχει μετανιώσει και θα επιστρέψει μολις χαθεί η εξουσία. Περιμένει απλά για να μην κατηγορηθεί για τυχοδιωκτισμό.
  • και ένα τρίτο κομμάτι -συνεπές άλλα μικρο- πολεμάει ακομη άλλα  αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα τρόπο «συντροφικό».  Ανέχεται και παρέχει ασυλία στον Τσιπρα  και τους βουλευτές του που τρία χρόνια ψηφίσαν τα πάντα και περνούν «κοτσάνι».

Το γεγονός ειναι  ότι είτε η αριστερά θα εξευτελίσει τον Τσίπρα ή αυτός θα εξευτελίσει την αριστερά!


Αρέσει σε %d bloggers: