Παυλόπουλος: Η ΕΕ έχει προορισμό να μας ενοποιήσει !

Παρέμβαση για όσα αντιδημοκρατικά συμβαίνουν στο ευρω  οικοδόμημα έκανε από την Τριφυλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η παρέμβαση του όμως δεν ήταν υπέρ της δημοκρατίας  όπως θα περίμενε κάνεις άλλα υπέρ της ΕΕ   γα την οποία ανάφερε πως ο προορισμός της Ε.Ε. δεν  είναι άλλος η ενοποίησή της!

Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξης:, «Η σημερινή μέρα μας διδάσκει ότι η ενότητα είναι το κυριότερο όπλο μας στον δρόμο της δημιουργίας. Αυτή η ενότητα θα έπρεπε να γίνει, και να είναι ένα όπλο στα χέρια της μεγάλης Ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Το βλέπουμε παντού σήμερα -δυστυχώς με τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται-

η δύναμη που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να οδηγηθεί στον προορισμό της που είναι πανανθρώπινος προορισμός, που ξεπερνάει τους λαούς της, είναι η ενοποίηση της. Να γίνει μια ενιαία Ευρώπη Ομοσπονδιακού τύπου υπό όρους αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Αυτό είναι το οποίο πρέπει να γίνει. Αλλά σε εμάς τους Έλληνες αυτό το οποίο πρέπει πραγματικά να γίνει συνείδηση, είναι πως η ενότητα είναι η βάση της δικής μας δημιουργίας», ανέφερε στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Περιφέροντας τα σκιάχτρα του Β Παγκοσμίου πολέμου ο κ. Παυλόπουλος θα τονίσει:

«Και το επαναλαμβάνω, αυτή την ενότητα πρέπει τούτες τις κρίσιμες ώρες να την μεταλαμπαδεύσουμε και στη μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια. Το ξαναλέω -κουραστικά θα το τονίζω- η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνάει τους Λαούς της, έχει Πανανθρώπινο ρόλο, είναι εκείνη που μπορεί να υπερασπισθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον Κόσμο σ΄αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, την Ειρήνη, τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, την Δικαιοσύνη και ιδίως την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Άλλα για να μπορέσει να το πράξει, χρειάζεται η Ένοποίηση, να φτάσει στον τελικό της προορισμό. Αυτό που οι Πατέρες της Ευρώπης οραματίστηκαν για να μην ξαναγυρίσουμε στους εφιάλτες του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Και οι εφιάλτες δεν έχουν τελειώσει»,  θα πει ο κ. Παυλόπουλος.

Θα πάει ακομη παραπέρα και θα ταυτίσει  τον προβληματισμό των ευρωπαικων κοινωνιών  για την σημερινή ΕΕ με:

«Τα μορφώματα του ναζισμού και του φασισμού δυστυχώς ξανά αναπτύσσονται και υπονομεύουν την Ευρώπη επιδιώκοντας την διάλυσή της. Το μεγάλο μας όπλο όσων πιστεύουμε στο Ευρωπαϊκό Όραμα είναι η Ενότητά μας και η αποφασιστικότητά μας να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο, τον Άνθρωπο ως Πνεύμα. Αυτές είναι οι σκέψεις που μου δημιουργεί η σημερινή μέρα» θα καταλήξει ο κ Παυλόπουλος αναδεικνύοντας απλως  την απόλυτη ακαταλληλότητα του στο να εκφράσει ολόκληρη  την σημερινή Ελληνική  κοινωνία και τους προβληματισμούς της.


Αρέσει σε %d bloggers: