Πέρασε το veto της ΕΕ στην Ιταλία και σχηματίζεται κυβέρνηση υπό περιορισμό!

Οπισθοχώρησαν το Κ5Α και «Λέγκα», αποδεχόμενοι  τα τελεσίγραφα της ΕΕ   με αντάλλαγμα  το ελευθέρας για να σχηματίσουν κυβέρνηση  στην Ιταλία. Μια κυβέρνηση σαφώς υπό περιορισμό η οποία δείχνει διάθεση «σκληρής διαπραγμάτευσης» ανάλογης του κ. Τσιπρα απέναντι στην νεοφιλελεύθερη ευρωζώνη!

Οι Ντι Μάιο και Σαλβίνι «Πέντε Αστέρια» και Λέγκα,  με την πρωτη «τουφεκιά», οπισθοχώρησαν  στις  πιέσεις των κατεστημένων ευρωλατρων  ελίτ της Ιταλίας προκειμένου να τους δοθεί άδεια για να σχηματίζουν κυβέρνηση η οποία υποτιθεται ότι θα έχει αντί-συστημική χροιά.

Αποδεχόμενοι τελικά τους ορούς και τις προϋποθέσεις  της Γερμανίας και των Βρυξελλών  θυσίασαν τον Πάολο Σαβόνα, για τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβαλε veto για την τοποθέτησή του στο Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας λόγω των παλαιότερων κριτικών απόψεών του για το ευρώ και τον ρόλο της Γερμανίας στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

«Θα εργασθούμε εντατικά για την επίτευξη των πολιτικών στόχων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο και για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ιταλών», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε φθάνοντας στην Βουλή

Ιταλία: Συμφωνία Πέντε Αστέρων – Λέγκας για κυβερνητικό σχήμα
Συμφωνία στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα βασικά υπουργεία έχει επέλθει σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης – Απομακρύνεται το σενάριο των άμεσων εκλογών
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δείχνει να είναι εφικτή η τελική συμφωνία των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα για την σύνθεση της κυβέρνησης.
Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία.
Ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα μπορεί να «μετακινηθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών υποθέσεων.
Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.
Θα πρέπει ακόμη να αποφασιστεί, τέλος, αν το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα στηρίξει, τελικά, την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, το υπουργείο Άμυνας.

Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο συνεχίζεται, για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών. Στην βουλή, όπου διεξάγεται η συνάντηση, έφτασε και ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, o οποίος σύμφωνα με τη Republica θα ορισθεί πρωθυπουργός.


Αρέσει σε %d bloggers: