351 έτη φυλακής για διαφθορά στην Ισπανία!

Πρώτη φορά που επιβάλλεται ποινή σε πολιτικό κόμμα για υπόθεση διαφθοράς σημειώνει ο ισπανικός τύπος, ενώ 1.500 ανοικτές υποθέσεις διαφθοράς απασχολούν αυτή τη στιγμή την ισπανική Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα τα σκάνδαλα πηγαίνουν από παραγραφή σε παραγραφή  ενώ  τριάμισι χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος περί ευθύνης  υπουργών  συνεχίζει να ξεπλένει εγκληματίες.

Συνολικά 351 έτη φυλάκισης επιβλήθηκαν στους 29 κατηγορούμενους πρώην και νυν υψηλόβαθμα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ενδεικτικά ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 33 ετών για ξέπλυμα χρήματος και δωροδοκία και του επιβλήθηκε πρόστιμο 44 εκ. ευρώ. Αντίστοιχα και άλλα πρώην μέλη της κυβέρνησης του.

Εκτός από τις ποινές φυλάκισης το Δικαστήριο διέταξε το Λαϊκό Κόμμα να αποπληρώσει 245.000 ευρώ ,καθώς κρίθηκε ότι επωφελήθηκε από μίζες μέσω ανταλλαγμάτων για συμβόλαια που επιχειρηματίες αναλάμβαναν δημόσια έργα.

Ο επιχειρηματίας Φρανθίσκο Κορέα καταδικάστηκε σε 51 χρόνια φυλάκισης, όπως αναφέρει το πόρισμα διότι οι εταιρείες φούσκωναν τις τιμές των συμβολαίων που σύναπταν με το δημόσιο, με τα έξτρα χρήματα να καταλήγουν στις τσέπες του ίδιου και πολιτικών μελών του Λαϊκού Κόμματος, ενώ μέρος των χρημάτων διοχετεύτηκαν για πολιτικές εκστρατείες του κόμματος.

Τον Ιούλιο του 2017 ο Μαριάνο Ραχόι είχε κληθεί ως μάρτυρας σε δίκη και είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την οικονομική διαχείριση του κόμματος και ήταν δεύτερος στην ιεραρχία από το 1990 και δεν τον απασχόλησε ποτέ κανένα θέμα λογιστικής.

Αρέσει σε %d bloggers: