Μπήκαν σε επιφυλακή οι Τούρκοι στο Αιγαίο και παγώνουν την συμφωνία επανειοσδοχής προσφύγων.

Επιφυλακή των τουρκικών ΕΔ στο Αιγαίο! Τι μεταδίδει το Anadolu

Ένα ακόμα χαρτί επιστράτευσε η Άγκυρα προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, αναφορικά με την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Εθεσε σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τις ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο, και ανακοίνωσε  ότι η συμφωνία επανειοσδοχής προσφύγων έχει σταματήσει.

Αναφερόμενος στο γεγονός των οκτώ πραξικοπηματιών, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο Cavusoglu είπε: «Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει αυτήν την κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα

βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές. Γνωρίζουμε όμως ότι έχουν μεγάλη πίεση από τη Δύση, υπάρχει συμφωνία μετανάστευσης με την ΕΕ και έχουμε διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα, έχουμε σταματήσει τη συμφωνία επανεισδοχής και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας με την Ελλάδα». είπε.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu  μεταδίδει εδώ και λίγη ώρα ότι διατάχθηκαν μέτρα  στο Αιγαίο Πέλαγος, λόγω της έντασης που επικρατεί στην περιοχή!

Σύμφωνα με το Anadolu ηΆγκυρα διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών.

Στην πραγματικοτητα Εκτός από τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που αναχαιτίζονται από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη δεν υπάρχει καμία άλλη ένταση στο Αιγαίο ενώ υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί τουρίστες.

Το καθεστώς Ερντογάν φαινεται εκνευρισμένο.

Πριν λίγο έκανε δήλωση μετανοίας για την αγορά των S-400 κι αυτό κάνει κακό λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες.


Αρέσει σε %d bloggers: